Băsescu nu o vede premier pe Elena Udrea şi exclude şansele vreunei femei la şefia statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Pro TV, că Elena Udrea este unul dintre cei mai buni politicieni ai PDL, însă nu are experienţa de viaţă pentru funcţia de premier.

Întrebat dacă ar vedea-o pe Elena Udrea în funcţia de prim ministru, Traian Băsescu a afirmat că nu, adăugând că exclude şansele unei femei, nu candidatura, la preşedinţia României şi la cea a partidului. "O femeie nu ar avea şansa să câştige o astfel de bătălie".

Din declaraţiile de astăzi:

Traian Băsescu: Salariile angajaţilor din Ministerul de Finanţe sunt aproape de cele ale Preşedinţiei

Traian Băsescu nu ştie cât ar trebui să câştige un român pentru a "trăi bine"

"Nu, şi vă spun şi de ce. Vă aduceţi aminte că eu am fost promotorul în partid al promovării tinerilor. Am ajuns între timp la o concluzie. Este extraordinar să promovezi tineri, dar să fii foarte atent unde îi ajuţi să ajungă, atunci când poţi să-i ajuţi. Funcţiile înalte de tip prim-ministru, de preşedinte, implică o experienţă de viaţă. Nu e suficient să fii inteligent, aici v-o descriu pe doamna Udrea... Inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică... Aş spune, la vârsta dânsei, 36, 37 de ani, un politician, unul dintre cele mai bune produse ale politicii în PDL în ultimii ani. Dar de aici şi până la funcţia de prim-ministru sau de preşedinte este cale lungă".

Despre viitorul candidat al PDL la Preşedinţie, Traian Băsescu a spus că îi vede pe Teodor Baconschi sau Cristian Preda, şi nu pe Vasile Blaga, care ar fi bun de şef al partidului.

"Blaga este unul dintre politicienii puternici, care pot câştiga alegerile interne ale partidului, dar nu în afara lui. Nu l-aş sfătui să candideze la Preşedinţia României. Aş vedea candidând oameni gen Baconschi, Cristian Preda".

El a explicat că îl vede pe Baconschi pentru că s-ar putea ca oamenii să vrea un alt tip de preşedinte, "poate vor un intelectual cu viziune, nu un preşedinte-jucător ca mine".


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite