Băsescu l-a rechemat pe ambasadorul României în Chile, implicat recent într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de rechemare a ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Chile, Valentin Florea, implicat recent într-un accident rutier, în care a fost rănită o persoană.

Ambasadorul român în Chile, Valentin Florea, a fost protagonistul unui accident rutier, care s-a soldat cu rănirea unui alt şofer. Ambasadorul se află la final de mandat.

Presa din Chile a relatat, în 12 iulie, că ambasadorul României în Chile, Valentin Florea, a fost implicat într-un accident rutier, precizând că diplomatul român nu a păţit nimic, însă un alt şofer, în vârstă de 28 de ani, este în stare gravă. Potrivit presei, Valentín Florea ar fi făcut o întoarcere greşită pe bulevardul Kennedy din zona Vitacura, Santiago de Chile, izbindu-se frontal de un alt autoturism, marca Toyota Yaris, al cărui şofer a fost grav rănit dar care se află în afara oricărui pericol.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat din oficiu, pe 15 iulie, în cazul lui Florea, investigaţiile fiind declanşate pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit Convenţiei cu privire la relaţiile diplomatice, imunitatea de jurisdicţie a diplomatului în statul acreditar nu poate scuti pe acesta de jurisdicţia statului în care s-a produs fapta, astfel încât fiecare dintre state îşi derulează propria anchetă.

Noul ambasador în Chile va fi Florin Angelo Florian, avizat favorabil, la 30 iunie, cu unanimitate, de comisiile parlamentare de politică externă.

Traian Băsescu a mai semnat astăzi decretul de chemare a lui Traian Laurenţiu Hristea, care a îndeplinit funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ucraina din septembrie 2005.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite