Băsescu către moderatoarea RRA: "La Radio România Actualităţi, nu mergem pe ce ne dă Vîntu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Traian Băsescu i-a spus, joi, iritat unei moderatoare de la RRA că postul public trebuie să fie unul de informare, nu să meargă pe ce spun Vîntu şi Voiculescu.

Şeful statului a fost invitat astăzi la postul public de radio pentru a  vorbi despre decizia CCR cu privire la asumarea Guvernului pe Legea Educaţiei. Vezi aici ce a spus Traian Băsescu.

La afirmaţia moderatoarei Alexandra Andon că majoritatea din Senat nu reuşeşte să-şi adune oamenii, şeful statului a reafirmat ceea ce a spus luni seara la TVR.

"I-am etichetat destul de dur, la un moment dat, pe cei din actualul arc guvernamental. Şi datorită neatenţiei la ce votează şi datorită lipsei de consecvenţă în a-şi asigura majorităţile... Dar toate aceste lucruri au fost depăşite în înţelegerea pe care am făcut-o cu partidele din arcul guvernamental la consultările de luni sau marţi, nu mai ştiu exact când au fost (consultările au avut loc marţi n.r.)", a spus preşedintele.

Moderatoarea l-a întrebat apoi: "Şi atunci eticheta dispare, de <majoritate toxică>? Dacă dispar aceste probleme, se pierde toxicitatea?.. Aţi enumerat problemele".

"Nu le-am enumerat toate. O clipă! Marea mea rugăminte este ca, măcar în dialogul cu mine, postul naţional să rămână un post de informare şi nu... Că asta spune Vîntu, că aş fi spus <majoritate toxică>. Televiziunea lui Vîntu aşa spune. Televiziunea lui Voiculescu spune tot aşa, că aş fi spus <majoritate toxică>. Eu nu am citatul tot, am rugămintea să-l cerem de la Documentare să-l citiţi tot şi pe urmă etichetarea este valabilă. Dar nu mergem pe ce ne dă Vîntu la Radio România Actualităţi, că nu merge!", a afirmat iritat Traian Băsescu.

Realizatoarea a replicat că nu merge pe ce se spune la televiziunile lui Vîntu şi Voiculescu, adăugând că  întrebarea era "dacă dispar problemele în cazul în care...".  "Da. Discuţia pe care am avut-o cu partidele la întâlnirea de săptămâna aceasta m-a dus la concluzia că sunt hotărâte să îndepărteze toate aceste nereguli de funcţionare a Coaliţiei", a revenit Băsescu.

Înainte de terminarea emisiunii, realizatoarea i-a citit şefului statului textul integral cu afirmaţiile acestuia despre majoritatea guvernamentală şi sintagma "majoritate toxică". "Pe mine mă interesează numai, în mod strict, o majoritate indiferent ce culoare politică are, care să fie responsabilă faţă de ţară, nu o majoritate care să spună <am votat din greşeală>, nu o majoritate care să nu se adune la voturile importante. O asemenea majoritate este toxică pentru ţară şi nu e o majoritate", i-a citit Alexandra Andon, adăugând că aceste condiţii le-a enumerat şi la radio.

"Nu toate, pentru că răspunsul nu a fost pregătit, pur şi simplu a fost spontan. Simpla alăturare majoritate toxică...Majoritate (e toxică, n..r.) dacă toate acestea se întâmplă şi continuă, sigur că nu mai e o majoritate care serveşte ţara", a replicat şeful statului.

Preşedintele a precizat că el a vorbit în termeni generali despre condiţiile în care o majoritate devine "toxică" şi nu a susţinut că actuala majoritate este în acest fel.

Luna trecută, în 13 octombrie, premierul Emil Boc i-a spus unui jurnalist de la TVR, care insita în întrebarea ce soluţii are Guvernul pentru protestatarii de la Ministerul de Finanţe, că pare să fie de la o televziune privată, nu una publică. "Dumneavoastră, am impresia că sunteţi de la Realitatea TV sau de la Antena 3, nu de la o televiziune publică. V-am răspuns la aceste întrebări şi dacă insistaţi, o să vă dau aceste răspunsuri", a răspuns Boc, vizibil iritat. Vezi aici detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite