Băsescu către FMI: Deşi eram în campanie electorală, în România s-au luat măsuri dificile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat astăzi seara, în cadrul întâlnirii cu membrii delegaţiei FMI, că România este una dintre puţinele ţări care au luat măsuri dificile în campania electorală pentru a nu pune sub semnul întrebării seriozitatea României în relaţia cu UE şi FMI.

"Vă mulţumesc pentru că ne vizitaţi în decembrie, a fost mai mult sau mai puţin o vizită neaşteptată. Ştiu deja o parte dintre concluziile dumneavoastră, însă aş fi bucuros să aud direct de la dumneavoastră ce consideraţi că trebuie să continuăm să facem în perioada următoare. Cred că suntem una dintre puţinele ţări care nu ţine cont de alegeri, am luat măsuri dificile în campania pentru prezidenţiale, ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea. În acelaşi timp, a fost decizia mea aceea de a nu pune sub semnul întrebării seriozitatea României în relaţia cu UE şi FMI şi să demonstrăm că suntem persoane de încredere", le-a spus Traian Băsescu astăzi seara, la Palatul Cotroceni, reprezentanţilor FMI aflaţi în vizită la Bucureşti. 

El a adăugat că a susţinut guvernul în a implementa obligaţiile asumate în relaţia cu FMI pentru a începe procesul de modernizare a statului.

"A fost decizia Guvernului şi l-am susţinut să implementeze obligaţiile asumate", a spus Băsescu.

La rândul său, Paul Thomson, fostul negociator-şef al FMI pentru România, şi-a exprimat mulţumirea pentru faptul că, în ciuda perioadei politice pe care a traversat-o, România este în grafic în privinţa îndeplinirii angajamentelor.

"Ne bucurăm să revenim, chiar şi în decembrie, şi după cum le spuneam şi colegilor dumneavostră, suntem bucuroşi să asistăm România în provocarea generată de criza globală", a mai spus el.

Premierul interimar Emil Boc le-a mulţumit reprezentanţilor FMI şi ai Comisiei Europene pentru colaborarea din acest an şi i-a asigurat că actualul Cabinet şi-a respectat angajamentele asumate, dând asigurări că şi viitorul Guvern va lua măsurile stabilite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite