Băsescu avertizează Puterea: Cine protejează corupţii, în loc să-i schimbe, va plăti factura!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Traian Băsescu a declarat la şedinţa de bilanţ a SRI că instituţia a trimis anul trceut 6.500 de sesizări, jumătatea din ele către decidenţii de la nivel central şi jumătate către cei de la nivel local.

Decidenţii politici sunt sesizaţi şi au existat semnale în mai toate cazurile, numai că unii au ignorat sesizările SRI şi aşa s-a ajuns la anchete şi condamnări.

Din ceea ce a observat el în ultimii ani, acolo unde decidenţii nu iau în considerare sesizările şi nu previn faptele de corupţie se întâmplă ca aceştia ajungă în instanţă.

"Dacă decizia de partid că «este omul nostru şi nu îl schimbăm» este mai puternică decât realitatea semnalului se ajunge la plata facturii şi acest lucru l-am văzut întâmplându-se în foarte multe cazuri", a adăugat Băsescu.

Nimeni nu scapă neprins, a avertizat şefului statului: "Niciun om corupt din justiţie sau administraţie nu mai poate sta liniştit!".

20 de parlamentari cu dosare

Preşedintele a remarcat că 2011 a fost anul când serviciile, procurorii şi alte instituţii ale statului au reuşit să conlucreze. "Cooperarea a fost una dintre vulnerabiltăţile constatate în anii trecuţi, de CSAT", a declarat preşedintele, dar acest lucru s-a corectat în 2011, iar rezultatele s-au putut vedea, într-o oarecare măsruta la televiziuni (arestări, urmăriri penale, dosare).

20 de parlamentari au fost condamnaţi definitiv sau trimişi în instanţă, a mai spus preşedintele, asta şi graţie cooperării dintre instituţii.

Toate aceste rezultate au creat percepţia este că s-a ajuns la un nivekl de corupţie foarte ridicat, a explicat preşedintele, însă nu este nicidecum cel mai ridicat nivel de corupţie înregistrat în perioada postdecembristă, aşa cum se pare. ceea ce se vede acum arată "instituţiile se luptă cu corupţia" şi au început să apară roadele cooperării dintre instituţiile implicate în combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite