Băsescu: Pentru Banca Mondială suntem întotdeauna disponibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Băncii Mondiale, condusă de noul director al Biroului BM pentru România, Francois Rantrua, discutând despre accesarea fondurilor de la BM pentru modernizarea justiţiei.

"Dacă am un mare semn de întrebare în ce priveşte portofoliul actual, acesta se referă la domeniul justiţiei. Trebuie făcut ceva pentru a folosi cele 110 milioane de dolari pe care îi avem pentru un program în acest domeniu. Cinci milioane au fost folosite până în prezent, iar cei din domeniul justiţiei se plâng de lipsa procesului de modernizare şi de lipsa banilor. Dar au 110 milioane de dolari la dispoziţie în vederea modernizării", a spus preşedintele Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

Theodore O. Ahlers, director regional în exerciţiu pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice în cadrul BM, a apreciat că acest obiectiv este foarte important pentru România. "Este, de asemenea, unul dintre subiectele pe care le-am abordat azi dimineaţă" în cadrul întâlnirii avute cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a mai spus Ahlers.

Theodore Ahlers i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru diponibilitatea de a-i primi, şeful statului replicând: "Pentru Banca Mondială suntem mereu disponibili".

Francois Rantrua, care ocupă de vineri funcţia de director al Biroului BM pentru România, este de cetăţenie franceză şi s-a angajat la BM din 1997, ca specialist în probleme de mediu, în cadrul departamentului pentru Africa al Băncii. În noua sa poziţie, Francois Rantrua va asigura conducerea activităţilor BM în România, printre priorităţile sale numărându-se promovarea unui dialog permanent cu guvernul român pe o serie de probleme politice, printre care programul de reforme structurale, probleme regionale şi managementul portofoliul existent al BM la Bucureşti.

Ministerul Justiţiei a contractat în 2006 un program în valoare de 110 milioane de euro cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, respectiv Banca Mondială, pentru reforma sitemului judiciar. Programul se desfăşoare pe patru piloni, respectiv îmbunătăţirea infrastructurii, a sistemului managerial şi a capacităţii instituţionale.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite