Băsescu a acceptat pensionarea lui Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Virgil Ardelean, şef al Direcţiei Generale Management Operaţional.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul  privind pensionarea din MAI ale chestorilor de poliţie Gheorghe Chereji, Niculae Chesnoiu (şeful Direcţiei Financiare din MAI) şi Ilie Călăraşu.

Mai citeşte şi:

Vlădescu: "Reducerea salariilor cu 25% va fi aplicată şi la SRI, SIE, SPP, STS, poliţie şi armată"

Patru chestori din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), printre care şi şeful Direcţiei Generale Management Operaţional, chestorul general Virgil Ardelean, au anunţat că vor să se retragă din activitate şi şi-au depus cererea de pensionare.

Poreclit "Vulpea", chestorul general Virgil Ardelean a fost numit şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), fosta UM 0215 (cunoscută şi ca "doi şi un sfert"), în iulie 1998. Anterior a deţinut funcţia de şef al Poliţiei Capitalei şi adjunct al şefului Poliţiei Cluj-Napoca.

 În 2006, ca urmare a scandalului provocat de dispariţia sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism, Virgil Ardelean a demisionat din funcţia de şef al DGIPI.

"Vulpea" a ocupat apoi postul pe care îl are şi astăzi, respectiv cel de director al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, funcţie cu rang de secretar de stat.

Ardelean a mai petrecut, în ianuarie 2009, aproximativ o săptămână la şefia DGIPI, când Gabriel Oprea, în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, l-a numit în funcţie. Ardelean şi-a dat demisia în 14 ianuarie, la o zi după ce Oprea a demisionat şi el de la conducerea ministerului, rămânând şef al Direcţiei Generale Management Operaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite