Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii poliţiştilor
Băsescu se întâlneşte cu reprezentanţii poliţiştilor

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat astăzi la Palatul Cotroceni pe reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) pentru a discuta pe marginea revendicărilor acestora.

Ieri, după o scurtă întrevedere cu şeful statului, liderul de sindicat al poliţiştilor, Marin Gruia, a anunţat suspendarea protestelor declanşate la începutul acestei săptămâni la nivel naţional.

Iniţial, Traian Băsescu îi invitase pe sindicalişti la discuţii abia la final de săptămână, transmite Agerpres.

Revendicările care au dus la proteste sunt legate de refuzul guvernanţilor de a aloca fondurile care lipsesc din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobat pentru anul 2009, dar calibrat numai pentru zece luni.

Potrivit lui Marin Gruia, principalele revendicări ale poliţiştilor vizează refinanţarea sistemului de siguranţă publică la un nivel care să permită desfăşurarea în condiţii optime a activităţii profesionale, reducerea deficitului de 8.000 de poliţişti din sistemul de siguranţă publică prin încadrarea de urgenţă a celor 2.000 de absolvenţi ai şcolilor şi Academiei de Poliţie din promoţia 2009, continuarea procesului de încadrări directe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite