Băsescu, pus la punct de Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, despre „ocupaţia Moldovei“ a fost făcută în scopuri propagandistice şi pentru că liderul de la Cotroceni este iritat de deconspirarea spionului român la Moscova, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, citat de postul de radio Vocea Rusiei.

La întâlnirea cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, joi, şeful statului român, Traian Băsescu, i-a declarat unui ziarist că „interesul României constă în aceea ca Moldova să‑şi refacă integritatea teritorială".

„A exagera tema ocupaţiei ruseşti poate servi unei serii întregi de scopuri propagandistice, chiar şi aceluia de a pretinde că eşti apărătorul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Moldovei", a declarat Nesterenko. El a adăugat că printr-o afirmaţie de genul acesta „se poate vedea iritarea (n.r. -  preşedintelui Băsescu) faţă de scandalul în care este implicat un spion român, care nu a reuşit să strângă informaţii la Moscova".

Argumentele rușilor

Nesterenko a explicat că trupele ruseşti din Transnistria contribuie la soluţionarea conflictului din regiune.

„Dacă (n.r. - Traian Băsescu) se referă la prezenţa forţei tactice ruse în Transnistria, aflată acolo într-o misiune de menţinere a păcii, ea a fost mobilizată în baza acordului privind reglementarea paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova", a subliniat Nesterenko.

În relaţiile româno-ruse au apărut tensiuni, săptămâna aceasta, după ce Moscova l-a declarat persona non grata pe Gabriel Grecu, diplomat la Ambasada României, pentru că ar fi spionat pentru NATO. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite