Băsescu, „partener” la prima şedinţă a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru aproape jumătate de oră, preşedintele Traian Băsecu a coprezidat şedinţa informală de Guvern de ieri. La prima întâlnire a actualului Executiv s-au discutat chestiuni legate de

Pentru aproape jumătate de oră, preşedintele Traian Băsecu a coprezidat şedinţa informală de Guvern de ieri. La prima întâlnire a actualului Executiv s-au discutat chestiuni legate de proiectul de buget pe 2009.

În pulover, alături de premierul Emil Boc, şeful statului le-a transmis membrilor Guvernului că va fi solidar cu ei în privinţa deciziilor dure şi nepopulare pe care vor trebui să le ia.

La sfârşitul vizitei, preşedintele a strâns mâna tuturor miniştrilor. Traian Băsescu a spus că se consideră „un partener” al Guvernului.

„Obiectivul meu major este ca ţara să fie gestionată corect în 2009”, a spus acesta, adăugând că va susţine toate măsurile nepopulare pe care le va lua Guvernul, câtă vreme va fi informat de modul în care se iau deciziile.

”Ştiu că veţi lua măsuri foarte dure şi ştiu şi că veţi suporta critici extrem de severe din cauza diferenţei dintre abordarea din campania electorală şi viaţa reală”.

Pe de altă parte, el le-a cerut miniştrilor să fie solidari dacă va fi amânată aplicarea unor legi aprobate de Parlament, din cauza crizei economice. Totodată, preşedintele i-a cerut lui Emil Boc să reducă salariile directorilor din agenţiile guvernamentale.

Guvernul Boc urmează să decidă luni, într-o şedinţă dedicată bugetului pe 2009, în privinţa legilor salarizării profesorilor, a alocaţiei de 85% pentru mame şi a majorării pensiilor. 

Preşedintele, invitat la ziua Elenei Udrea

Şeful statului a ajuns la Palatul Victoria, venind din vacanţa de Crăciun, pe care a petrecut-o cu familia la munte. Familia prezidenţială a locuit la Palatul Foişor din Sinaia.

Pe 25 decembrie, alături de soţia sa, Maria, şi de fiica sa, Elena, a participat la petrecerea aniversară a Elenei Udrea, ministrul Turismului, care a avut loc la Cabana Schiorilor din Sinaia.

Preşedintele a dansat, s-a fotografiat cu invitaţii şi a mâncat. La un moment dat, şeful statului s-a ridicat în picioare, auzind cântându-se “Noi suntem români”. Udrea, care a împlinit 35 de ani, a spus că nu a primit niciun cadou de la preşedinte.

Şeful statului a petrecut până aproape de două dimineaţa, după care s-a retras. Traian Băsescu s-a dat cu snowmobilul de Crăciun pe pârtia de la Predeal, unde a dat autografe amatorilor.

Şi aici a fost prezentă Elena Udrea, pentru a‑şi inaugura costumul de schi primit în dar de la soţul ei, Dorin Cocoş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite