Băsescu: România a acţionat prea târziu pentru a obţine găzduirea ACER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la ceremonia de de predare-primire, că regretă că România a declanşat prea târziu intervenţiile  pentru obţinerea găzduirii la Bucureşti a sediului Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor din Energie.

"Nu mi-a plăcut că am declanşat foarte târziu intervenţiile noastre pentru a obţine sediul Agenţiei de reglementare în Energie la Bucureşti, iar când ne-am trezit, cele 6 ţări care nu erau încadrate de competitorii noştri, toate au fost partenerele noastre, dar ne mai trebuiau două şi am acţionat prea târziu", a spus Traian Băsescu la sediul Ministerului de Externe.

El a spus că în 2010 doreşte ca o instituţie europeană să aibă sediul la Bucureşti.

"Am convingerea că vom ţine cu multă atenţie agenda în 2010 şi trebuie să ne propunem ca obiectiv ca o instituţie europeană să îşi găsească un sediu la Bucureşti", a afirmat Băsescu.

În ciuda acestor reproşuri, Băsescu le-a mulţumit diplomaţilor pentru profesionalismul cu care lucrează şi i-a asigurat că MAE va fi unul dintre partenerii săi principali.

Statele  UE au decis la începutul lunii decembrie ca Slovenia să găzduiască sediul agenţiei europene de reglementare în domeniul energiei, după ce România anunţase din primăvară că doreşte găzduirea acesteia. În afară de Slovenia şi România, pentru găzduirea ACER a mai concurat şi Slovacia.

Teodor Baconschi a preluat astăzi de la Cătălin Predoiu mandatul de ministru de Externe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite