Băsescu l-a scos de după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarul de 80 de ani închis la penitenciar a fost graţiat. Constantin Dima (80 de ani), din comuna ieşeană Moşna, condamnat la un an de închisoare pentru tulburare de posesie, va fi din nou liber.

După o lună de detenţie, preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul de graţiere. Când a auzit că va fi pus în libertate, octogenarul a izbucnit în lacrimi. „Mulţumesc domnului preşedinte că m-a graţiat. Că la 80 de ani, om bătrân să stau la puşcărie e greu”, a spus plângând pensionarul.

Acesta a povestit că perioada petrecută după gratii a fost grea. „Două săptămâni nici nu am putut mânca şi am plâns mereu. Acum nu vreau decât să vină fiul meu să mă ia şi să îmi văd soţia”, a spus octogenarul.

Familia a crezut că este o farsă

Familia acestuia nu mai spera să fie graţiat, aşa că a crezut că a fost o păcăleală. „Este o păcăleală de 1 aprilie?”, a fost prima reacţie a lui Ciprian Dima, fiul pensionarului.„Nu mă aşteptam să-l mai graţieze. Mă bucur foarte mult şi vom merge să-l luăm acasă”, a afirmat băiatul octogenarului.

Constantin Dima va fi pus în libertate după apariţia decretului de graţiere în Monitorul Oficial. Pensionarul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi în luna februarie, după ce a fost condamnat pentru tulburare de posesie.

Nemulţumit că judecătorii au dispus să împartă pământul de la părinţi cu sora lui, el a intrat pe tarlaua femeii. Aceasta a făcut plângere, iar octogenarul s-a ales cu un an de închisoare.

„Ne bucurăm cu toţii că demersul comun, atât al avocatului, cât şi a celor care s-au implicat a avut finalitatea dorită”, a declarat Sandra Grădinaru, avocata care l-a apărat „pro bono” pe Dima. ;

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite