Băsescu îi îndemnă pe români să voteze la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a îndemnat pe români să voteze duminică la alegerile europarlamentare, în semn de respect pentru ce a făcut şi ce va face  în continuare Uniunea Europeană pentru ţara noastră, afirmând că până în 2013 România va primi fonduri nerambursabile de 23 de milioane de euro.

"Aş dori să îi îndemn pe români să participe la votul de duminică. Participarea este un semn de responsabilitate faţă de ce a făcut şi ce va face Uniunea Europeană de acum încolo pentru ţara noastră", a afirmat Traian Băsescu într-o declaraţie de presă efectuată la Palatul Cotroceni.

El a spus că Uniunea Europeană nu a  fost pentru România o simplă organizaţie. UE a finanţat România după 1990 cu miliarde de euro din fonduri de preaderare (infrastructură în mediul rural, mediu, imm-uri, educaţie).

Şeful statului a mai spus că până în 2013 ţara noastră va primi 23 de miliarde de euro nerambursabil, bani destinaţi dezvoltării.

El a afirmat că analiza sociologică arată că duminică va fi o prezenţă foarte slabă la vot din cauză că până acum campania pentru alegerile europarlamentare a fost puţin convingătoare.

"Alegerile europene sunt şi un moment în care Europa măsoară maturitatea cetăţenilor ei. Dincolo de rezultatul alegerilor, mai importantă este prezenţa la vot. Prin ea se măsoară ataşamentul ţărilor faţă de ideea de unitate europeană", a adăugat Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite