Băsescu, primarului dintr-un sat sinistrat : "Dacă străinii vă ajută mai mult, să vă adresaţi lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu, aflat într-o vizită în localitatea nemţeană Buruieneşti, grav afectată de inundaţii, i-a spus primarului, care i s-a plâns că organizaţiile străine îi ajută mai multe pe sinistraţi decât românii, să se adreseze străinilor dacă aceştia îi oferă mai mult sprijin.

Înainte de vizita lui Băsescu la Buruieneşti, în zonă a ajuns un transport cu ajutoare din partea organizaţiei italiene "Caritas".

În acest context, primarul i-a spus şefului statului: "Domnule preşedinte, ne ajută mai mult organizaţiile italiene decât românii", iar preşedintele a replicat: "Nu mai spuneţi treaba asta. Dacă va ajuta străinii mai mult, atunci poate ca ar fi mai bine să vă adresaţi lor".

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, sâmbătă după-amiază, în localitatea nemţeană Buruieşenşti, unde a stat aproximativ o oră, timp în care a vizitat şapte gospodării din două zone grav afectate de inundaţii.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că se confruntă acum cu al treilea val de inundaţii în comuna Doljeşti, din care fac parte satele Buruieneşti şi Rotunda, după 2005 şi 2008 şi că nu s-a schimbat nimic, informează Mediafax.

Preşedintele le-a răspuns: "Facem dig".

Şeful statului le-a spus oamenilor că a discutat cu premierul Emil Boc şi că miercuri va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca fonduri pentru construcţia unui dig pe o lungime de şapte kilometri în Buruieneşti şi Rotunda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite