Băsescu: Ce pot să fac dacă UDMR nu este de acord cu regionalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Reorganizarea administrativ-teritorială nu este un subiect abandonat, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, adăugând că trebuie găsită o soluţie în septembrie.

"Nu voi considera reorganizarea administrativă ca un obiectiv abandonat chiar dacă acum, majoritatea nu are un consens politic. Organizarea administrativă este necesară", a afirmat preşedintele Băsescu în cadrul unui discurs susţinut în Parlament.

El a mai spus că este conştient de faptul că reorganizarea nu este nici un subiect popular.

"Foarte mulţi profită spunând: «Vrei să nu mai ai judeţul tău? Vrei să rămâi pe drumuri?». Nu-i ia nimeni conturul judeţului ,dar hai să-i luăm consiliul judeţean", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a punctat însă şi necesitatea descentralizării, afirmând că "agenţiile guvernamentale sufocă administraţia locală", fiind necesară o restructurare masivă a lor.

La finalul discursului său din Parlament pe tema Constituţiei, şeful statului a mai spus că deşi ştie că parlamentarilor "nu le arde" de regionalizare, poate se mai gândesc în vacanţă şi în septembrie se găseşte o soluţie comună.

La ieşire, pe holurile Parlamentului, întrebat de  jurnalişti ce se poate face cu iniţiativa reorganizării administrative în condiţiile în care membrii din Coaliţiei, PDL şi UDMR, au spus pas pentru că nu s-au înţeles, Traian Băsescu a răspuns: "Şi dacă UDMR nu e de acord, eu ce pot să fac?!".

Referitor la democrat-liberali, preşedintele a dat de înţeles că PDL nu avea ce să facă în condiţiile în care UDMR a refuzat proiectul.

La rândul său, primul ministru Emil Boc a spus, la ieşirea din Parlament, că în lipsa unui punct de vedere unitar în privinţa regionalizării, procesul va începe, în primă etapă, prin preluarea de către primării a atribuţiilor aparţinând în prezent unor structuri ministeriale, iar în perioada următoare vor continua discuţiile politice, a declarat premierul Boc

"La nivelul coaliţiei există astăzi un punct de vedere, şi anume că reorganizarea este necesară, dar încă nu există un punct de vedere unitar privind modul în care să fie realizată. Rămâne deschisă calea discuţiilor, pentru ca în coaliţie să se ajungă la un consens. Sperăm ca prin negocieri şi prezentarea avantajelor reorganizării să avem un punct de vedere comun", a spus Boc, la Parlament.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite