Băsescu a spus în Israel că România susţine soluţia a două state, israelian şi palestinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seara, la întoarcerea din vizita de stat efectuată în Israel, că le-a spus oficialilor din această ţară că poziţia României în privinţa celor două state, israelian şi palestinian este existenţa lor în pace şi securitate.

"Practic, în discuţii au fost abordate toate dosarele importante din regiune şi nu numai. Procesul de pace din Orientul Mijlociu continuă să reprezinte o prioritate pe agenda de politică externă a României. Principalul nostru obiectiv politic în Orientul Mijlociu vizează realizarea unei păci durabile între israelieni şi vecinii lor arabi", a declarat şeful statului.

"Ca atare, am reconfirmat susţinerea României pentru soluţia celor două state, israelian şi palestinian, două state trăind unul alături de celălalt, în pace şi securitate. Repet, în pace şi securitate. Nimeni nu poate cere statului Israel să aibă o abordare care să pună sub semnul întrebării securitatea pentru acest stat", a subliniat Băsescu.

Şeful statului a spus că în discuţiile cu oficialii israelieni şi oamenii de afaceri i-a chemat pe aceştia să investească în România în domenii precum: industrie, high tech, comunicaţii, infrastructură, agricultură şi industria alimentară.

Băsescu a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii comunităţii de români din această ţară şi a făcut o vizită la Biserica Ortodoxă Română de la Ierusalim, la Zidul Plângerii şi la Biserica Sfântului Mormânt.

"Am fost pentru prima dată la Mormântul Sfânt. M-a impresionat profund confirmarea celor ce citisem şi, probabil, că cel mai important lucru pe care un creştin ortodox îl poate vedea acolo este vârful Golgotei, pe care s-a aşezat Biserica Ortodoxă, crucea pe care a fost răstignit Iisus şi, mergând în jos, la piciorul muntelui, se vede fisura de la crucea de pe vârf, până jos la baza muntelui, unde sângele s-a scurs pe craniul lui Adam, semnificând momentul iertării omului de către Dumnezeu", a declarat şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite