"Prima casă": Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri, la Clubul BNR, cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi cu reprezentanţii principalelor bănci.

Şeful statului declara, în urmă cu aproape trei săptămâni, că dobânzile percepute de băncile din România sunt încă foarte ridicate pentru creditele pe care le adresează economiei.

Întâlnirea dintre şeful statului şi bancheri are loc în contextul în care Premierul Emil Boc a declarat marţi că dobânda solicitată de bănci pentru creditele acordate prin programul "Prima Casă" ar putea reprezenta jumătate din dobânda practicată în prezent pe piaţă.

"În urma parteneriatului pe care l-am deschis cu băncile comerciale am primit deja confirmarea că 16 bănci sunt interesate să intre în acest program respectând condiţiile impuse de Guvern: avans maxim de 5% şi o dobândă cu mult mai mică decât cea existentă în momentul de faţă pe piaţă. (...) Este posibil ca dobânda să meargă chiar până la jumătatea celei existente în momentul de faţă pe piaţă", a declarat Boc la Arad. El s-a arătat convins că, odată demarat programul, dobânzile vor scădea şi mai mult datorită competiţiei dintre bănci.

Întrevederea a durat puţin peste o oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite