Băsescu şi Icoana făcătoare de minuni, aşteptaţi la întronarea mitropolitului Anania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100.000 de ardeleni sunt aşteptaţi sâmbătă, în faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu din Cluj, la ceremonia de înscăunare a noului mitropolit al Ardealului de Nord, Bartolomeu

Peste 100.000 de ardeleni sunt aşteptaţi sâmbătă, în faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu din Cluj, la ceremonia de înscăunare a noului mitropolit al Ardealului de Nord, Bartolomeu Anania.
A început amenajarea podiumului pe care vor oficia slujba cei peste 30 de înalţi prelaţi, conduşi chiar de Patriarhul Teoctist, şi instalarea prelatei care va proteja de eventuale ploi invitaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei, Bogdan Ivanov, la festivităţi a fost invitat şi preşedintele ţării. Începând de vineri seară, Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula va fi adusă la Catedrală, unde va putea fi văzută de credincioşi, până după ceremonia de instalare a noului mitropolit. Icoana este căutată la Nicula o dată pe an, de sute de mii de credincioşi, la sărbătoarea din august de Sfânta Maria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite