Băsescu a plecat la Bruxelles cu întârziere din cauza unor probleme la aeronavă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a decolat spre Bruxelles de pe Aeroportul Otopeni cu o întârziere de aproximativ 50 de minute, după ce avionul iniţial pregătit pentru această deplasare a avut probleme tehnice.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a amânat plecarea, astăzi de dimineaţă, de pe aeroportul Otopeni spre Bruxelles, după ce aeronava prezidenţială nu a putut decola din cauza unor probleme tehnice.

Ieri s-au făcut verificări la avionul prezidenţial, însă astăzi s-a constat că aceasta nu putea decola în parametri normali.

Directorului SPP, Lucian Pahonţu, a explicat că aeronava prezidenţială a fost verificată în cursul zilei de ieri, a fost efectuat zborul tehnic de verificare, fără să se constate vreo defecţiune şi a fost sigilată, potrivit NewsIn.

Lucian Pahonţu a spus că, în această dimineaţă, unul din aparatele de la bord "nu funcţiona în parametri normali", şi a fost luată decizia de a fi schimbat aparatul de zbor.

Avionul trebuia să decoleze la ora 9.20 spre Bruxelles.

Avionul prezidenţial Boeing 707 este un avion civil de transport. A făcut parte din prima serie de avioane cu reacţie comerciale, alături de Douglas DC-8, Tupolev Tu-104 şi de de Havilland Comet, fiind de altfel primul avion cu reacţie care a ajuns un succes comercial.

Preşedintele şi delegaţia oficială care îl însoţeşte la lucrările Consiliului European de iarnă au plecat spre Bruxelles cu  o aeronavă de rezervă.

Preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Călin Popescu Tăriceanu vor participa astăzi şi mâine la Bruxelles, la lucrările Consiliului European de iarnă.

Din delegaţia oficială a României condusă de şeful statului mai fac parte pe lângă premier şi ministrul de externe, Lazăr Comănescu.

Unul din principalele subiecte ale reuniunii îl constituie criza economică şi financiară, membrii Consiliului European urmând să examineze pachetul de măsuri pentru redresare economică propus la 26 noiembrie de Comisia Europeană şi să stabilească maniera în care Uniunea Europeană va răspunde coordonat la provocările actualei crize economice şi financiare internaţionale.

Un alt subiect important pe agenda reuniunii va fi Tratatul de la Lisabona. Liderii europeni vor urmări definirea unei soluţii şi a unei căi comune de urmat pentru intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona şi vor aduce mai multe clarificări legate de baza juridică în care vor fi organizate alegerile europene de anul viitor.

Totodată, pe agendă figurează pachetul energie-schimbări climatice. Aici se are în vedere degajarea unui acord politic pe pachetul legislativ energie-schimbări climatice, prin identificarea manierei concrete în care se va putea transpune în practică obiectivul de reducere cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020.

Agenda externă mai cuprinde: strategia europeană de securitate, consolidarea capacităţilor politicii europene de securitate şi apărare, Parteneriatul Estic şi Uniunea pentru Mediterana.

Premierul Tăriceanu a plecat la Bruxelles cu un avion închiriat în jurul orei 8.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite