Plaja Başcov, litoralul oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii vor găsi nisip curat, şezlonguri ca pe litoral şi preţuri pentru orice buzunar

Dacă anul acesta nu aveţi bani să plecaţi pe litoral, plajele de la Başcov, de lângă Calafat, sunt alternativa perfectă pentru un weekend pe care l-aţi petrece altminteri în faţa televizorului.
Două porţiuni de plajă, una de 2.500 metri pătraţi şi una de 2.000 de metri pătraţi dintre cele patru disponibile au fost deja concesionate pe doi ani de primărie unor privaţi, iar afaceriştii au obligaţia să le amenajeze după toate standardele: să instaleze şezlonguri şi umbreluţe, cabine de duş şi de schimb, spaţii de agrement şi locuri de joacă pentru copii. „Iniţiativa este una extraordinară pentru turismul din zona Calafatului. Investitorii care au început să dezvolte deja zona turistică au dat dovadă de mult curaj să se lanseze pe un teren neexploatat încă“, este de părere Mircea Guţă, primarul Calafatului.

Investiţie de 70.000 euro în plajă


Lucrările la una dintre plajele pentru care primăria a bătut deja palma cu investitorii erau astăzi în toi. Chiar dacă vântul a făcut ravagii în ultimele zile, plaja păstrează aerul de litoral. Se verificau şezlongurile, se nivela nisipul şi se scotea mâlul din faţa plajei. „Criza financiară a afectat pe toată lumea şi mulţi nu îşi mai pot permite să se ducă în această vară la mare. Plaja de la Başcov e o alternativă mai ieftină celei din Mamaia“, a spus Nicola Massaro, unul dintre patronii care au concesionat porţiuni din plajă. Investiţia făcută de italian se ridică la 70.000 euro, dar afaceristul susţine că plaja la Başcov nu va costa decât doi lei pe zi, contravaloarea închirierii unui şezlong. În imediata apropiere veţi găsi terase, iar patronii promit să vină şi cu alte distracţii pentru olteni: ski-jeturi şi hidrobiciclete.

Tabăra de folk, la Başcov


Tabăra de muzică folk de la Calafat se pare că se va ţine anul acesta la Başcov. „Am discutat deja cu domnul Dan Vană, organizator al evenimentului şi am pus premisele desfăşurării taberei aici“, a mai precizat Nicola Massari, unul dintre investitorii de la Başcov. În primele opt zile ale lunii august, tabăra aduce în fiecare an pe malul Dunării mai bine de 50 de nume mari ale folkului românesc, dar şi de peste hotare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite