Bârlădenii vor SMURD în oraşul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am încercat să iau pulsul câtorva, nu aveam cum să ajung la ei. Erau toţi în faţă, unii peste alţii. Dacă trăgeai de o mână, te împiedicau alte două trupuri. Nu se putea scoate nicio

"Am încercat să iau pulsul câtorva, nu aveam cum să ajung la ei. Erau toţi în faţă, unii peste alţii. Dacă trăgeai de o mână, te împiedicau alte două trupuri. Nu se putea scoate nicio victimă. Au intervenit cei de la descarcerare, care au ajuns primii acolo, însă a fost greu de tot", îşi aminteşte Virgil Munteanu, ambulanţierul care a intervenit în timpul operaţiunilor de salvare de la locul accidentului.
Costel Florea şi Gabriel Florea, doi dintre reprezentanţii Asociaţiei Române a Pompierilor Profesionişti şi ai Serviciului de Urgenţă din Bârlad, spun că atât echipa de descarcerare, cât şi cea a Ambulanţei au acţionat profesionist atunci când au acordat ajutor celor răniţi, dar că nu au avut echipamentele necesare. Costel Florea, pompierul care a adus din Manchester tot ceea ce trebuie pentru înfiinţarea unui echipaj SMURD, a aflat de accident de la radio. Acesta, împreună cu colegii săi, au convingerea că ar fi fost mai multe persoane salvate dacă ar fi fost chemaţi să intervină cu echipamentele care zac nefolosite deocamdată. "Dacă existau echipamente adecvate, ar fi fost mai mulţi supravieţuitori. Maşina putea fi desfăcută altfel. Nu putem să nu remarcăm punctul de prim ajutor organizat profesionist, aşa cum se face la un accident de aceste dimensiuni şi intervenţia la fel de profesionistă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Dar întrebarea noastră este: au echipamentele necesare să intervină? Accidentul de joia trecută nu trebuie tratat cu superficialitate, pentru că mâine se poate întâmpla din nou. Noi avem nişte telescoape cu deschidere de 3 metri, cu care am fi putut desface maşina mult mai repede", a afirmat Costel Florea, în numele Asociaţiei Române a Pompierilor Profesionişti şi Serviciului de Urgenţă din Bârlad.
Reprezentanţii Asociaţiei Române a Pompierilor Profesionişti şi ai Serviciului de Urgenţă din Bârlad au început să lucreze la un proiect pe care să îl prezinte bârlădenilor, dar şi potenţialilor sponsori, prin intermediul căruia să se poată începe activitatea de intervenţie şi salvare a victimelor în caz de accident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite