Bariere la intrarea în Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bariere la intrarea în Vama Veche
Bariere la intrarea în Vama Veche

Primăria Limanu a instituit o taxă de parcare în valoare de 5 lei. De mâine, accesul pe plaja din Vama Veche va fi interzis. În staţiunea din sudul litoralului au fost montate cinci bariere.

De cum a început sezonul estival, pista de biciclete, dar şi plaja din Vama Veche au fosta transformate în parcări de conducătorii auto indisciplinaţi. Mai mult, şoferii se încăpăţânează să staţioneze pe nisip, deşi riscă amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.

Pentru a reduce numărul autoturismelor care pătrund în apropierea plajei, Primăria Limanu a montat cinci bariere la căile de acces, care vor deveni funcţionale începând de mâine.

„Noi vrem să descurajăm accesul în zona plajei. Tocmai de aceea ne-am gândit să montăm barierele şi să instituim o taxă de 5 lei pentru cei care vor să parcheze în zona amenajată. Banii strânşi vor fi folosiţi de secţia de salubrizare din cadrul primăriei“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Turiştii, de accord cu noile reguli

Cu toate că prefera să-şi aducă maşinile până în apropierea plajei, turiştii spun că montarea unei bariere este o măsură benefică. „E în regulă. Vom gasi unde să parcăm maşinile. Marea problemă este că nu suntem civilizaţi: oamenii intră cu maşinile pe plajă, lasă mizerie. Dacă nu suntem constrânşi, nu respectăm regulile“, a declarat Adrian Ion, un turist din Bucureşti.

De aceeaşi părere este şi Dan, agent comercial din Constanţa. „Eu vin aici pentru a lua comenzile, aşa că voi avea acces, chiar dacă va fi lăsată bariera. Oricum, e foarte bine ca s-au gandit la asta“, a declarat el.

De mâine, doar maşinile care fac aprovizionarea teraselor şi magazinelor din zonă, ambulanţele şi celelalte echipaje care acţionează în caz de urgenţă vor avea acces liber.

Corina Marin, o turistă din Braşov, e de părere că montarea barierelor va aduce probleme. „Sigur, e foarte bine că s-au gândit la asta, dar sigur vor exista scandaluri în zilele ce urmează. Oamenii înţeleg foarte greu că exista şi reguli“, a declarat tânăra.

Parcare supraetajată, în planurile primăriei

Primarul Nicolae Urdea susţine că oamenii vor învăţa foarte greu ca n-au voie să intre cu maşina pe plajă. „Sunt indisciplinaţi. Locuri de parcare sunt suficiente şi în partea de sud a Vamei, dar oamenii sunt obişnuiti să aşeze maşina până lângă cearceaf. Nu vor mai avea voie“, a adăugat Urdea.

Aceasta este doar prima măsură. În planurile primăriei se află realizarea unei parcări supraetajate la intrarea în Vama Veche, aşa că în următorii ani este posibil ca accesul maşinilor pe străzile din staţiune să fie interzis complet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite