Irak: un mort şi 29 de răniţi în atacuri la Mosul şi Baquba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irak: un mort şi 29 de răniţi în atacuri la Mosul şi Baquba
Irak: un mort şi 29 de răniţi în atacuri la Mosul şi Baquba

Un poliţist a fost ucis şi 15 persoane au fost rănite în patru atacuri cu grenadă asupra aceleiaşi artere la Mosul, în nordul Irakului, într-un interval de cinci ore, a anunţat poliţia. Violenţele au făcut de asemenea 14 răniţi la Baquba.

Mai multe grenade au fost lansate pe artera de-a lungul fluviului Tigru de patru ori între orele 11.00 (8.00 GMT) şi 16.00 (13.00 GMT) contra unor patrule de poliţie după care atacatorii au fugit prin labirintul străzilor învecinate, potrivit poliţiei.

În primul atac, un poliţist a fost ucis, în al doilea doi poliţişti au fost răniţi, în al treilea cinci civili şi un poliţist au avut parte de aceeaşi soartă şi în al patrulea şapte civili au fost răniţi.

Mosul, la 370 de kilometri nord de Bagdad, este considerat ca unul dintre oraşele cele mai periculoase din Irak întrucât, în pofida a diferite operaţiuni, încă există rebeliune în acest oraş cu majoritate sunită.

Printre altele, la Baquba, trei bombe au explodat într-un interval de câteva minute în centru făcând 14 răniţi, a indicat un responsabil al securităţii oraşului, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Prima a vizat un magazin de CD-uri, a doua o patrulă a armatei şi a treia a explodat la sosirea unor poliţişti la faţa locului. Cinci suspecţi au fost interpelaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite