Banii împrumutaţi de primărie, împărţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii împrumutaţi de primărie, împărţiţi
Banii împrumutaţi de primărie, împărţiţi

20 de milioane de lei au fost distribuiţi în cadrul şedinţei extraordinare de vineri a Consiliului Local

Cel mai nou proiect inclus pe lista de investiţii a Primăriei Râmnicu Vâlcea este transformarea dealului Capela într-un modern parc. Potrivit proiectului, din cei 20 de milioane de lei, luaţi cu împrumut de la bancă, 10% vor fi folosiţi pentru amenajarea dealului din vecinătatea oraşului. Municipalitatea va folosi pentru îndeplinirea acestui obiectiv două milioane de lei. Edilii afirmă că din această sumă vor reuşi să acopere inclusiv costurile achiziţiei unor terenuri private în zonă. Aleşii mai susţin că, odată finalizat proiectul, Capela ar fi al treilea parc din Râmnic şi cel mai întins.

Centru rezidenţial pentru vârstnici

Aflată încă la stadiul de proiect, strada Intrarea Sudului a primit o finanţare de 3,3 milioane de lei, din banii împrumutaţi de la BRD. Primarul Mircia Gutău spune că, în total, pentru realizarea acestei străzi, ar trebui investite cinci milioane de lei, iar banii alocaţi din împrumutul bancar acoperă o mare parte din această sumă. Pe hârtie, Intrarea Sudului ar trebui să decongestioneze o bună parte traficul din şi spre platforma chimică, în special la orele de vârf. Strada ar trebui să traverseze suprateran calea ferată şi să ajungă la intersecţia cu strada Bogdan Amaru şi pasajul cu aceeaşi nume.

O parte din banii de la BRD vor fi alocaţi şi pentru finalizarea centrului rezidenţial pentru bătrâni, promis de autorităţi până la sfârşitul anului. S-au alocat 2,1 milioane de lei pentru acest obiectiv din suma împrumutată de la bancă, în condiţiile în care, potrivit proiectului, valoarea totală este de 12,6 milioane de lei. Tot din creditul contractat de primărie se vor finanţa şi lucrările la Hala Centrală. Clădire cu importanţă istorică, hala a intrat recent într-un program de reabilitare după ce primăria a câştigat dreptul de proprietate asupra acesteia în instanţă. În total, pentru aducerea imobilului la vechea glorie se vor cheltui 3,5 milioane de lei, din care aproximativ 2,1 milioane de lei vor fi finanţate prin intermediul creditului recent contractat.

Cofinanţare pentru bulevardul Dem Rădulescu

La o valoare totală de peste 30 de milioane de lei şi finanţat din fonduri externe bulevardul Dem Rădulescu necesită o cofinanţare din partea autorităţilor locale de 5,2 milioane de lei, bani alocaţi din credit. Autorităţile spun că bulevardul se va prelungi de la intersecţia cu strada Ostroveni până la cea cu DN 67.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite