Banii pentru Politehnica Iaşi, ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de fotbal Politehnica Iaşi poate să îşi pună pofta în cui de la banii din bugetul local. Juriştii prefecturii au constatat că hotărârea Consiliului local de asociere în

Clubul de fotbal Politehnica Iaşi poate să îşi pună pofta în cui de la banii din bugetul local. Juriştii prefecturii au constatat că hotărârea Consiliului local de asociere în participaţiune cu cel judeţean este ilegală.
Potrivit şefilor Prefecturii, contractul aprobat de consilieri nu reprezintă decât o modalitate de finanţare nerambursabilă a unui club de fotbal, constituit în societate comercială. Subprefectul Tudor Leonte spune că respectivul contract este nul, deoarece "nu există acordul de voinţă al ambelor părţi. Pe de o parte, clubul a solicitat o finanţare nerambursabilă, pe de alta, Consiliul local i-a oferit o asociere în participaţiune. "Una s-a cerut, alta s-a oferit". Mai mult decât atât, şefii Prefecturii sunt de părere că toţi consilierii municipali care au votat această hotărâre ar putea răspunde în faţa legii. În cursul zilei de astăzi, Prefectura va iniţia demersurile de atac în contencios al hotărârii de consiliu. Pe de altă parte, şefii primăriei au precizat că vor analiza din nou contractul, pe care l-ar putea modifica, astfel încât, într-o şedinţă extraordinară, să poată fi supus din nou votului consilierilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite