Voci promiţătoare la „Micul artist“ din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voci promiţătoare la „Micul artist“ din Bănie
Voci promiţătoare la „Micul artist“ din Bănie

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii a început aseară

Vocile copiilor au făcut să răsune aseară sala mare a Teatrului Elena Teodorini, începând cu ora 17.30, în cadrul ediţiei a şasea a festivalului „Micul artist“. Cei 18 concurenţi veniţi din Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Petrila şi Craiova au încercat să impresioneze publicul. Printre compoziţiile muzicale aplaudate a fost „Ben“, din repertoriul lui Michael Jackson, interpretată de Alexandru Băluţă  (11 ani), din Constanţa.

„Am înghiţit în gol la ultimul vers“

Chiar dacă Dragoş Sebastian Leonte (9 ani), cel care a ales să cânte „O floare pentru mâine“, a fost supărat că s-a încurcat spre finalul momentului artistic, băiatul speră să prindă locul doi. „De un an, de când m-am apucat de muzică, m-am pregătit special pentru această întrecere în fiecare după-amiază. Nu vreau să iau premiul întâi, dar nici să plec acasă fără nimic. Sunt însă trist că am înghiţit în gol la ultimul vers“, ne-a mărturisit artistul, aflat la a patra apariţie pe scenă. Mai supărat a fost Ionuţ Florea (17 ani), din Constanţa, care a cerut să cânte de două ori „Chemarea dragostei“, nemulţumit de sonorizare.

„Nu mi-a plăcut cum s-au auzit modulaţiile de la negativ. Nu m-am lăsat până nu am dovedit că pot mai mult“, a declarat Ionuţ. Organizatorii festivalului au recunoscut greşeala. „A fost singurul candidat care a solicitat să urce pe scenă încă o dată. Considerăm că spectacolul este unul reuşit. Am introdus mai multe surprize, precum Albă ca zăpada, zâne şi clovni care colindă prin oraş să dăruiască trecătorilor baloane“, a declarat Irina Negrea, din cadrul ARTI. Juriul, format din cinci membri şi condus de Mihai Trăistariu, a calificat toate vocile ca fiind „deosebite“.

„Faţă de anii trecuţi, calitatea vocilor este mult mai bună. Tocmai de aceea i-am punctat până acum cu note peste 7. Organizarea este impecabilă, nu am nimic de reproşat“, a afirmat celebrul cântăreţ.

Concursul se desfăşoară pe trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani şi 14-17 ani. Festivalul continuă şi astăzi, la aceeaşi oră, iar gala premiilor va avea loc mâine seară. Valoarea premiilor şi banii investiţi în organizare, aproape 10.000 de lei, provin din bugetul Primăriei Craiova şi din sponsorizări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite