Craiova: Bănia va avea prima parcare supraterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bănia va avea prima parcare supraterană
Craiova: Bănia va avea prima parcare supraterană

Municipalitatea intenţionează să investească aproape un milion de euro

Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local Craiova a apărut un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru o parcare supraterană aflată la intersecţia Bulevardului Romanescu cu Bulevardul 1 Mai. Dacă proiectul va fi dus până la capat, în scurt timp în Bănie va funcţiona prima parcare cu etaj.

Investiţie de 3,7 milioane de lei

Studiul de fezabilitate elaborat de SC Drum Concept SRL se referă la o investiţie de aproape un milion de euro, mai exact de 3.752.603 lei.  Parcarea va avea un nivel, accesul la etaj urmând să se facă cu ajutorul unei rampe auto. Astfel, maşinile craiovenilor vor fi ridicate până la etaj apăsând un singur buton.

Proiectul se desfăşoară pe o suprafaţă de 1.880 mp, aflată în domeniul public al Craiovei. Singura problemă este faptul că terenul nu este utilat cu reţele electrice şi canalizare. Accesul pietonal şi auto se va realiza din aleile aferente blocurilor în vecinătatea căreia se află parcarea. Structura de rezistenţă a clădirii a fost gândită în aşa fel încât construcţia să reziste 100 de ani de acum încolo.

Craiovenii sunt încântaţi

Ideea municipalităţii este privită cu ochi buni de către locuitorii din zonă şi nu numai. Andrei Enescu (38 de ani), din 1 Mai, spune că problema locurilor de parcare persistă în cartierul său. „Seara când ajung acasă trebuie să dau ocol la bloc de cinci ori până să găsesc un loc de parcare. Şi atunci când îl găsesc trebuie să o strecor foarte bine ca să nu încurc alte maşini“, susţine acesta. Tot la fel de receptivi faţă de proiect sunt şi alţi locuitori ai Bănie. Iulia Fetescu (25 de ani) spune că de fiecare dată când merge în parcul Romanescu abia găseşte un loc de parcare în apropiere. „E o idee bună pentru că mai vine lumea seara în Parcul Romanescu şi nu are unde să parcheze“, este de părere Iulia Fetescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite