Bani pentru o ceremonie necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bani pentru o ceremonie necunoscută
Bani pentru o ceremonie necunoscută

Monumentul Eroilor va fi inaugurat în cadrul unei ceremonii costisitoare, despre care însă nu se ştie nimic. Autorităţile vor da circa 40.000 de lei pentru manifestările prilejuite de dezvelirea statuii, fără să fi întocmit un program.

Consilierii locali au votat, în ultima şedinţă, alocarea a circa 40.000 de lei pentru ziua dezvelirii Monumentului Eroilor, fără a consulta un desfăşurător al cheltuielilor. Se ştie că aceşti bani vor fi folosiţi pentru organizarea unei ceremonii, pe 25 octombrie, pentru dezvelirea statuii şi pentru sărbătorirea cuplurilor longevive din Bistriţa. Însă, nimeni din Primăria Bistriţa nu a putut specifica în ce constă ceremonia, cum vor fi recompensate cuplurile longevive şi de ce program vor avea parte.

„Chestiunea nu este foarte transparentă“

„A fost un proiect de hotărâre la capitolul cultură, culte. Nu ni s-a înmânat un document, un desfăşurător cu programul evenimentelor. Şi eu spun că trebuia să se vină foarte clar cu tot ce se întâmplă. Noi, consilierii, am aprobat pentru a nu-i da ocazia domnului primar să spună că nu l-am lăsat să dezvelească monumentul. Dar chestiunea nu este foarte transparentă“, spune Gheorghe Tuţă, consilier local. Acesta spune că s-au aprobat 45.000 de lei, dintre care 15.000 vor fi folosiţi la ceremonia de dezvelire a monumentului, iar 35 000 pentru sărbătorirea cuplurilor longevive din Bistriţa, care se va face în aceeaşi zi. În schimb, Maria Albu, director executiv la departamentul economic din cadrul Primăriei Bistriţa, spune că, în final, au fost aprobaţi doar 35 000 de lei pentru manifestările menţionate, dar că nu au fost defalcate cheltuielile.
„S-au aprobat 35 000 de lei  pentru manifestările de dezvelire a monumentului şi pentru cuplurile longevive. Eu nu ştiu cum se vor defăşura, dar cu siguranţă se cunoaşte programul. Tot programul este făcut de Casa de Cultură“.
Primarul Ovidiu Creţu spune că nu se ştie încă nimic despre programul evenimentelor, dar că va avea loc o ceremonie, un concert şi o sărbătoare dedicate cuplurilor longevive. „Încă nu ne-am gândit la un program. Acum suntem ocupaţi cu altceva, cu Toamna Bistriţeană, cu Festivalul Fanfarelor“, a spus primarul.
Nici Dorel Cosma, directorul Casei de Cultură, nu a putut să dea mai multe detalii. Acesta spune că programul se va finaliza săptămâna viitoare şi că, până la ora actuală, nu se ştie nici măcar numărul cuplurilor longevive, ci doar că vor avea parte de un bal şi de un spectacol artistic.
Pentru construcţia monumentului amplasat în Piaţa Petru Rareş, municipalitatea a plătit un milion de lei. Monumentul Eroilor a fost montat pe soclu în data de 7 septembrie. Tot atunci, lucrarea sculptorului Mircea Spătaru a fost acoperită cu un văl alb, până la inaugurarea oficială, programată pentru data de 25 octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite