Bani europeni pentru infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 22 de oraşe şi municipii din Nord-Vestul ţării, printre care Turda, Dej, Zalău, Bistriţa sau Târgu Mureş, pot accesa bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii. Mai

Un număr de 22 de oraşe şi municipii din Nord-Vestul ţării, printre care Turda, Dej, Zalău, Bistriţa sau Târgu Mureş, pot accesa bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Mai exact, oraşele cu populaţia de peste 10.000 de locuitori din Transilvania de Nord, cu excepţia localităţilor Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea şi Satu Mare, au la dispoziţie peste 50 de milioane de euro pentru a finanţa lucrări de modernizare sau refacere a unor lucrări de infrastructură.

Infrastructură

Orice ţine de lucrări la străzi, canalizare, alimentare cu apă, extinderea sau modernizarea reţelelor de tramvai sau alte mijloace de transport în comun, refacerea unor clădiri degradate, iluminat public, cablare, pasaje subterane sau supraterane, toate proiectele pot fi eligibile pentru această Axă.

„Se aplică regula primul venit, primul servit. Suntem convinşi că banii vor fi absorbiţi imediat, şi ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului viitor să epuizăm fondurile”, a declarat Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADRNV).

Autorităţile publice locale pot depune proiecte începând din 2 decembrie, şi până în 31 martie 2009, iar contribuţia va fi de minimum 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite