Bani pentru clădirile cu grad de risc, la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Baia Mare va aloca din bugetul propriu fonduri pentru reparaţia şi consolidarea clădirilor care prezintă pericol în cazul unui cutremur. Administraţia locală a

Primăria municipiului Baia Mare va aloca din bugetul propriu fonduri pentru reparaţia şi consolidarea clădirilor care prezintă pericol în cazul unui cutremur.
Administraţia locală a inventariat toate clădirile aflate în patrimoniu şi a întocmit expertize tehnice care arată gradul de risc. În consecinţă, deţinătorii clădirilor, atât persoane fizice, cât şi juridice, au fost informaţi asupra evaluărilor şi a lucrărilor care ar trebui aplicate. "Au fost identificate 38 de clădiri, majoritatea având o vechime între 300 şi 100 de ani. Clădirile necesită o refacere a structurii de rezistenţă din partea proprietarilor sau a celor care utilizează aceste spaţii", a precizat viceprimarul din Baia Mare, ing. Ovidiu ştefan.Cele mai multe clădiri care riscă să se prăbuşească la un seism se află în zona veche a oraşului. Primăria a reuşit în ultimii patru ani să consolideze cinci asemenea clădiri, pe baza unui grant european de 4,37 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite