Bancomatul CEC Bank, asaltat de zeci de pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii au stat la cozi interminabile ca să ajungă la ATM pentru a-şi scoate banii de pe card

Forfotă mare azi-dimineaţă, la bancomatul CEC Bank din centrul municipiului Slatina. Zeci de pensionari se aşezaseră la coadă să îşi ridice pensiile. Împovăraţi de griji, rate la bănci şi alte datorii, bătrânii au stat ore în şir la rând. Cei mai neîndemânatici au stârnit nemulţumirea celor care aşteptau chiar şi de două ore să ajungă în faţa bancomatului.
„Hai, domnule, scoate odată cardul ăla. Păi, dacă am sta fiecare cinci minute la bancomat, ca dumneata, nici până diseară nu mai plecăm de aici“, a  strigat un bătrân, indignat că un alt pensionar se descurca greu cu butoanele bancomatului. Unii dintre bătrâni, mai descurcăreţi, veneau şi cu mai multe carduri de la prietenii mai puţini conectaţi la tehnologie.
Nici ei nu scăpau de gura mulţimii care a observat imediat „manevra” şi a început comentariile. „Ce, bă, tu eşti mai şmecher?! Venişi cu trei carduri? De ce vrei să iei toţi banii? Asta e nesimţire crasă! Din cauza voastră trebuie să vin eu şi mâine”, striga un batrân aflat mult în spate. Cardurile pensionarilor sunt alimentate pe data de 14 a fiecărei luni.
Mii de pensionari, clienţii CEC
Cum luna aceasta ziua de 14 a căzut într-o sâmbătă, pensiile au putut fi ridicate abia de luni. De două zile, oamenii dau năvală încă de la orele 7.00-8.00, formând cozi interminabile în faţa bancomatului aflat în centrul Slatinei.
„Trebuie să stăm, nu avem ce face. Trebuie să plătesc ratele, că nu e de glumit cu banca. Acum îi iau, acum îi dau. Am ajuns de batjocură în ţara asta!“, a spus, indignat, Grigore Vanciu, un pensionar din Slatina. Ceilalţi bătrâni care aşteptau nerăbdători banii au prins curaj şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de numărul mic de bancomate CEC din oraş.
„Stăm aici ore întregi, că bancomatul din cartierul Steaua e în renovare şi altul nu mai avem. Ar trebui să fie mai multe bancomate, ca să nu mai aşteptăm atât la coadă“, a strigat o bătrână.
Reprezentanţii băncii spun că în Slatina sunt suficiente bancomate, însă pensionarii îl preferă pe cel din centru. Mulţi dintre ei nici nu ştiu că există alte bancomate sau, dacă au auzit de ele, nu au încredere că de acolo pot lua banii. Majoritatea vârstnicilor ţin să îşi ridice banii chiar din prima zi, astfel că aglomeraţia la bancomate este inevitabilă. Potrivit statisticilor CEC Bank, aproximativ 8.000 de persoane din judeţ ridică lunar banii de pe card, de la CEC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite