Bancă de alimente pentru nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bancă de alimente pentru nevoiaşi
Bancă de alimente pentru nevoiaşi

Crucea Roşie filiala Alba a demarat o campanie de strângere de bani şi alimente pentru persoanele vulnerabile. Astfel, filiala s-a alăturat proiectului de strângere a alimentelor pentru persoanele vulnerabile „Banca de Alimente“ a Crucii Roşii Române.

Proiectul este lansat pe fondul impactului crizei economice mondiale şi al creşterii preţurilor la produsele alimentare şi reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor aflate la limita subzistenţei.

„În zilele noastre poate părea incredibil faptul că există zeci de mii de persoane care suferă de foame. Proiectul «Banca de Alimente» oferă ocazia persoanelor responsabile de a se implica direct, alături de Crucea Rosie, în alinarea suferinţei persoanelor vulnerabile“, a declarat Adrian Duşa, directorul Crucii Roşii, filiala Alba.

Colecte de fonduri, în magazine

Proiectul „Banca de Alimente“ presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii din întreaga ţară, prin donaţii şi sponsorizări, după care acestea vor fi stocate şi distribuite de către voluntari persoanelor vulnerabile.

Potrivit directorului Adrian Duşa, distribuţia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale. „Proiectul a demarat în 13 judeţe. S-au încheiat convenţii cu marile magazine, unde vor fi amplasate colecte pentru stângerea de alimente. În judeţul Alba neexistând astfel de magazine, vom recurge la alte soluţii“, a explicat Adrian Duşa. Astfel, reprezentanţii Crucii Roşii fac apel la oamenii din judeţ, care vor să facă donaţii constând în alimente neperisabile, să se prezinte cu acestea la sediul filialei din Alba Iulia, strada Bucureşti numărul 16.

„Pentru că pe teritoriul judeţului Alba nu avem magazine mari cuprinse în acest proiect, vom amplasa colecte de fonduri în bani în diverse magazine. Alimentele le vom primi la sediul filialei, de unde vor fi preluate de voluntari“, a explicat Adrian Duşa.

Acesta se arată încrezător în faptul că albaiulienii vor participa la acţiune. „În cazul dezastrelor naturale din anii trecuţi, am reuşit să strângem cantităţi însemnate de alimente şi haine pentru sinistraţi. Sunt convins că oamenii vor răspunde apelului şi de această dată, şi vor veni în ajutorul semenilor lor“, a mai adăugat Adrian Duşa.

Sediul Filialei de Cruce Roşie Alba Iulia este deschis zilnic de la 8.00 până la 17.00, iar colectele de fonduri băneşti vor fi instalate în majoritatea magazinelor de pe teritoriul judeţului Alba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite