Bănăţenii, pasionaţi de limba arabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural Româno-Arab din Timişoara oferă lecţii de limbă arabă pentru români. S-au înscris la cursuri 14 elevi care au de trecut trei nivele. În prima parte se învaţă literele,

Centrul Cultural Româno-Arab din Timişoara oferă lecţii de limbă arabă pentru români.

S-au înscris la cursuri 14 elevi care au de trecut trei nivele. În prima parte se învaţă literele, fonetica şi stilul de a pronunţa literele.

La nivelul următor, timp de 16 ore, se formează cuvinte, propoziţii, iar la final se trece la conversaţie. „Am căutat mult timp să fac un curs de limba arabă.

Mi-a plăcut în primul rând cultura lor. Aşa am încercat să învăţ şi eu limba. E greu, dar îmi place”, a spus Denisa Boşneag, elevă în clasa a X-a la Colegiul Bănăţean.

Cu gândul la ţările din Golf

Angela Totoroanţă este studentă în anul III la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie şi vorbeşte deja cinci limbi străine. „Îmi place mult muzica arăbească.

Pe computer nu am decât muzică orientală. Am şi mulţi prieteni arabi. Unii veniţi din Orientul Mijlociu, alţii din familii mixte. Limba arabă e unică. Nu face parte din alfabetul latin”, a declarat Angela Totoranţă, care visează la o carieră de diplomat într-o ţară arabă.

„E mai uşor de învăţat decât pare. E mai dificil cu pronunţia. Elevii sunt receptivi şi serioşi. Vor să profite de şansa de a învăţa limba. Când se duc şi în Europa, dacă întâlnesc un arab şi vorbesc limba lui, e o bilă albă pentru ei”, a spus profesorul Ziad Al Massalmeh.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite