Bănăţenii, invitaţi la turism euroregional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii şi chinezii, cei mai interesaţi de vacanţe în zona Dunăre-Criş-Mureş-Tisa Ţările din euroregiunea de vest sunt legate prin trasee turistice tematice precum folclorul,

Americanii şi chinezii, cei mai interesaţi de vacanţe în zona Dunăre-Criş-Mureş-Tisa

Ţările din euroregiunea de vest sunt legate prin trasee turistice tematice precum folclorul, monumentele de arhitectură sau zonele balneoclimaterice.

Atracţiile regiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, din sud-estul Europei, sunt incluse în patru trasee tematice care fac legătura între trei ţări: Serbia, România şi Ungaria. Pe lângă faptul că turiştii pot profita de frumuseţea unor locuri noi şi de odihnă, pot, de asemenea, să înveţe istoria unei regiuni.

Staţiuni pe zeci de hectare

Mezelurile tradiţionale ungureşti şi mâncărurile picante, berea, vinul şi tutunul sârbesc, cea mai veche cale ferată din România, precum şi clădirile istorice au stârnit mai ales curiozitatea americanilor şi a chinezilor.
"Turiştii din Germania şi din Austria cunosc prea puţin despre zonele turistice din euroregiune, însă vestea bună a venit din partea firmelor de turism din SUA şi China, unde oferta a avut un mare succes", a spus Eszter Csokasi, directoare în cadrul structurilor de organizare a DKMT.

Cele patru trasee tematice propuse au ca obiective mai multe localităţi din Serbia, Ungaria şi România unde turiştii pot vizita muzee, obiective turistice în aer liber, clădiri istorice sau chiar staţiuni - bazinele balneoclimaterice - care se întind pe zeci de hectare.

Traseele au potenţial pentru investitori

Zonele turistice incluse în aceste trasee tematice sunt propuse de autorităţile din cele trei ţări şi pentru a atrage fonduri europene destinate dezvoltării turismului, disponibile în următorii ani.

"Sunt foarte mulţi bani pe care-i pot atrage autorităţile sau chiar investitorii privaţi. Noi nu putem să investim decât în infrastructură, dar pentru a avea un turism dezvoltat vom încerca să oferim avantaje investitorilor care se arată interesaţi de exploatarea resurselor din DKMT", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Turismul euroregional va avea succes

Ideea stabilirii unor trasee tematice e apreciată de promotorii ofertelor de turism care spun că se creează astfel condiţii pentru ca euroregiunea să atragă foarte mulţi bani, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări din Europa.

"Soluţia acestor trasee poate salva turismul în zonă. Sunt fonduri europene care pot îmbunătăţii infrastructura de turism, dar o pot şi promova. Şansa pe care o avem acum trebuie utilizată pentru că în timp va fi şi profit", a spus Biro Gaspar, directorul Oficiului de Turism al Ungariei.

Soluţia acestor trasee poate salva turismul în zonă. Şansa pe care o avem acum trebuie utilizată pentru că în timp va fi şi profit
Biro Gaspar,
director Oficiul de Turism al Ungariei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite