Balerina care a păcălit moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balerina care a păcălit moartea
Balerina care a păcălit moartea

Salvată ca prin minune, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din Costineşti, Andreea Drăgoi se gândeşte să revină pe scenă. O noapte de vară nebună, la jumătatea lui august, era să-i fie fatală. Tânăra a ajuns în comă la spital, cu o mână ruptă, bazinul fracturat şi cu un cheag pe creier. CLICK AICI PENTRU FOTO GALERIE!

Mai citeşte şi:


Timp de o lună, cazul controversat al tinerei de 22 de ani a ţinut în alertă autorităţile, rudele şi prietenii ei. O balerina talentată, după cum spun coregrafii ei din Cluj, alege ca, pe timpul verii, să mai facă „un ban” şi să danseze în cluburile de la malul mării.

Este şi cazul altor dansatori de balet din ţară care, în afara stagiunilor, încearcă să mai câştige câte ceva. Vara, în cluburile de fiţe din Costineşti înseamnă însă, nopţi albe, distracţii, întâlniri, băutură şi energizante.

Într-una dintre seri, în 10 spre 11 august, după o ieşire prelungită cu prietenii, Andreea ajunge în apartamentul patronului clubului la care dansa. A fost pentru ea, ultima noapte de balerină.

A căzut de la balconul locuinţei unde nu îi e clar cum ajunsese. S-a lovit la cap. A intrat în comă, iar medicii din Constanţa au spus imediat după accident: „E grav. E foarte grav”. 

„Eu cred că i-a băgat ceva în pahar“

O parte din apropiaţii tinerei cred că fata era drogată atunci când a căzut de la  balconul apartamentului patronului clubului Gossip din Costineşti, unde tânăra era angajată ca animatoare.

„Andreea a ieşit dintr-un club cu patronul localului şi s-a trezit dintr-odată pe balcon. Era derutată, nu ştia cum a ajuns acolo şi a sunat-o pe una dintre prietenele sale. Din ce şi-a amintit, nu a fost acolo singură, însă când şi-a revenit nu era nimeni în încăpere. Eu cred că i-a băgat ceva în pahar care să nu fie depistat”, ne-a povestit una dintre colegele fetei de la Opera Maghiară din Cluj.

Red bull nu îţi dă aripi

Ipoteza colegei balerinei din Cluj se potriveşte cu o parte din declaraţiile martorilor din dosarul de la Costineşti, în care poliţia locală verifică dacă tânăra a fost agresată, aruncată de la etaj, sechestrată, aşa cum se vehiculase iniţial, sau lucrurile s-au petrecut cu totul altfel, iar povestea a fost o „intoxicare” premeditată.

Declaraţia Andreei Drăgoi poate lămuri misterul căderii sale de la balcon. Deocamdată, nu există făptuitor în dosarul întocmit de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă. După 15 octombrie, un anchetator va merge la Cluj, unde îi va lua o declaraţie tinerei.

Potrivit datelor strânse până acum în dosar, Andreea Drăgoi şi cele două prietene ale ei au stat în ultima parte a verii la Hotelul Ovidiu din Neptun. Ele găsiseră un angajament ca animatoare la Vision Club de la Hotelul Cocor, în învecinatul Olimp. La începutul verii, fetele lucraseră ca dansatoare la Clubul Gossip din Costineşti.

O parte dintre martorii care au văzut-o pe Andreea în ziua tragediei au spus că ea venit în club la miezul nopţii şi a chefuit „cu gaşca” până la ora 3.00, când i s-ar fi făcut rău de la ce consumase. La masa Andreei s-ar fi băut două sticle de whisky, Red Bull sau alte băuturi energizante.

Panică, droguri sau alcool?

image

Andreea pozează pe capota unei maşini de lux


„La un moment dat, fata a ieşit pe balconul locuinţei lui Ladin vorbind tare la telefon cu prietenele ei. Le-a întrebat dacă mai sunt în club, că vrea şi ea să vină acolo, dar nu ştie unde se află“, a povestit unul dintre martorii care au văzut-o escaladând balconul, citaţi în dosarul Poliţiei locale.

Andreea Drăgoi a transmis, prin avocatul ei, că nu-şi aminteşte „mare lucru“ din acea noapte în care era să-şi piardă viaţa. „Andreea nu avea halucinaţii, nu avea probleme cu capul, avea rău de înălţime“, a declarat Victor Drăgoi, tatăl fetei, care nu-şi explică accidentul.

După noaptea de vară, la mare, în care viaţa i-a fost pusă în pericol, tânăra de 22 de ani se reface. Nu doreşte însă să vorbească despre ce i s-a întâmplat. E acasă, în grija familiei.

Merge regulat, pe propriile picioare, pentru exerciţii, la o clinică de recuperare din Cluj-Napoca. Tudor Terebesy, iubitul balerinei, ne-a spus că Andreea se simte mult mai bine. „Are mâna în ghips, dar poate umbla”, a adăugat tânărul.

Peste un an s-ar putea întoarce pe scenă

Roland Podar, şeful corpului de balet din cadrul Operei Române din Cluj, a declarat, pentru „Adevărul”, că o balerină care a suferit un asemenea accident are nevoie de cel puţin un an pentru a putea reveni pe scenă.

„Câteva luni bune nu va putea executa piruete sau mişcări tehnice mai complexe, pentru că o va lua cu ameţeli sau dureri de cap”, a explicat Roland Podar.

De aceeaşi părere este şi coregrafa tinerei, profesoara de balet Gabriela Rusu: „Din punct de vedere fizic, se reface fantastic, iar optimismul ei şi al familiei este bun.”

Sanda Patrichi, directorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, este de părere că tânăra are mari şanse de a urca din nou pe scenă, însă doar după ce va încheia perioada de recuperare. „Din punct de vedere osos putem vorbi de o recuperare mai rapidă, însă recuperarea cerebrală este un proces de lungă durată, între unul şi doi ani”, a declarat aceasta.

image

Este o fată extraordinară, foarte talentată, cu bun-simţ. Toţi cei din generaţia ei erau preocupaţi să-şi facă meseria.

image


Gabriela Rus
coordonatoarea corpului
de balet al Operei Maghiare


Ultima noapte ca balerină, prima de luptă cu moartea

image

Andreea Drăgoi a căzut de la peste zece metri înălţime şi a avut mai multe răni. A fost internată de urgenţă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Constanţa, unde a fost în comă timp de aproximativ două săptămâni. A avut bazinul fracturat, un cheag pe creier şi mâna stângă ruptă.

Medicii constănţeni îi dădeau şanse minime de supravieţuire. Două săptămani mai târziu, Andreea nu numai că a ieşit din comă, dar a şi  fost transportată la Cluj unde a fost din nou internată.

„Evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă. Traumatismele sunt în curs de ameliorare, deci e mai bine”, ne-a spus pe atunci doctorul Cezar Emil Pop, cel care a supravegheat starea de sănătate a clujencei. Aici, tânăra a început să umble, fiind ajutată de asistente sau doctori. Uneori, chiar ea cerea să se ridice din pat şi să păşească prin salonul în care e internată.

„Prima zi a fost îngrozitoare“

Victor Drăgoi, tatăl fetei, şi Tudor Terebesy, iubitul ei, s-au aflat în fiecare zi pe holul spitalului. „Preoţii de la o biserică din Cluj-Napoca s-au rugat în fiecare zi pentru ea. E un miracol că şi-a revenit“, spunea cu lacrimi în ochi Victor Drăgoi. Tatăl ei a fost foarte entuziasmat în primele zile, când aceasta începea să-şi revină. Andreea a deschis ochii şi i-a ascultat pe membrii familiei, rămaşi la Cluj-Napoca, la telefon.

„A mişcat şi buzele, de parcă ar fi vrut să vorbească. Mă strângea de mână şi mă trăgea spre ea“, a povestit tatăl fetei.  Prietenul tinerei povesteşte cât de greu i-a fost în primele zile după accident. „Când am aflat ce s-a întâmplat, am plecat în zece minute spre Constanţa. Prima zi a fost îngrozitoare. Tot ce auzeam de la medici şi asistente era: «E grav, foarte grav!». A fost cel mai dur moment“, îşi aminteşte tânărul.

image

Preoţii de la o biserică din Cluj-Napoca s-au rugat în fiecare zi pentru ea. E un miracol că şi-a revenit.

image


Victor Drăgoi
tatăl Andreei

Cronologia evenimentelor

  • 11 august: Andreea Drăgoi cade de la peste zece metri şi este transportată de urgenţă la spital;
  • 11-18 august: Medicii se luptă pentru a o ţine în viaţă pe tânăra de 22 de ani, care se află în comă;
  • 18-23 august: Starea de sănătate a balerinei se stabilizează, însă nu iese din comă;
  • 24 august: Andreea iese din comă şi este transportată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj;
  • 24 august-9 septembrie: Tânăra este tratată la Terapie Intensivă;
  • 10 septembrie: Balerina este mutată la Clinica Chirurgie I din cadrul Spitalul Clinic Judeţean Cluj;
  • 11 septembrie-22 septembrie: Tânăra începe să-şi revină, să vorbească şi să umble;
  • 23 septembrie: Andreea Drăgoi este externată, iar în prezent se află acasă.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite