A început Balcaniada de Canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început Balcaniada de Canotaj
A început Balcaniada de Canotaj

La Orşova, se întrec astăzi şi mâine sportivi din şase ţări europene

Deschiderea festivă a competiţiei a avut loc aseară, în prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. „Ne-am străduit să plecaţi cu impresii frumoase de la noi din ţară“, le-a spus ea participanţilor. Lipă, precum şi alţi  invitaţi de marcă din sportul românesc, îi vor încuraja pe sportivii noştri de pe margine. „Este poate cel mai important concurs, se iveşte o dată la cinci ani. E o întrecere cu tradiţie, în care s-au adunat, de-a lungul vremii, orgolii şi ambiţii. Sperăm să nu ne facem de ruşine şi, ca de obicei, să câstigăm balcaniada detaşat“, a declarat Cristi Maliş, reprezentantul comitetului executiv al Federaţiei Române de Canotaj şi antrenorul lotului de canotaj.

Orşovenii vor medaliile


Orşovenii ocupă o pondere însemnată în lotul României, datorită rezultatelor deosebite,obţinute în această vară, dar şi în anii trecuţi. „Toate concursurile sunt importante. Vrem să obţinem două medalii de aur la această balcaniadă. Participăm în două probe, de patru şi de opt“, ne-a spus Alexandru Palamariu, dublu vicecampion mondial. La rândul ei, campioana mondială Mihaela Petrila ne-a declarat că speră să câştige această competiţie şi să se califice la Jocurile Olimpice din 2012: „Această balcaniadă este o realizare pentru noi, un pas înainte spre alte concursuri. E frumos să fii campioană mondială, ştiind că ai muncit tot anul şi ai depus mult efort. Vreau să câştig balcaniada şi sper să prind Jocurile Olimpice din 2012“.

Turism sportiv


Balcaniada de Canotaj este pentru a doua oară găzduită de municipiul Orşova. Potrivit primarului Constantin Brăgaru, pe apele lacului există, la ora actuală, singura pistă cu opt culoare din ţară. „Din primăvară, am planificat această balcaniadă, împreună cu doamna preşedinte Lipă, deoarece Orşova are nevoie de evenimente care să dezvolte turismul sportiv, care să ne pună în valoare potenţialul nostru turistic. Totodată, baza de canotaj, de care Orşova se bucură, are sportivi de înaltă ţinută, medaliaţi olimpici şi mondiali şi sper că şi la balcaniadă vor fi pe locuri fruntaşe“, ne-a precizat Brăgaru. 
Urmează Regatele de Canotaj şi Caiac-Canoe
Iubitorii sporturilor nautice pot fi alături de canotori şi mâine, între orele 9,30 şi 12.00, după concurs urmând festivitatea de premiere. Un eveniment sportiv interesant este şi Congresul Federaţiei Balcanice de Canotaj, care va avea loc tot la Orşova, în această după-amiază, de la ora 17.00. În afara Balcaniadei, în perioada 16-28 octombrie, Orşova va găzdui alte două evenimente sportive: Regata Orşova la caiac-canoe şi Regata Orşova la Canotaj. Cursa de fond din cadrul Regatei Orşova la Canotaj va putea fi urmărită de pe nave de croaziere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite