Balada lui Ştefan dă ora fixă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceasul din turnul Palatului Administrativ din Suceava, clădire unde îşi desfăşoară activitatea Consiliul Judeţean şi Prefectura, va cânta din nou după 16 ani de pauză. Probele s-au făcut

Ceasul din turnul Palatului Administrativ din Suceava, clădire unde îşi desfăşoară activitatea Consiliul Judeţean şi Prefectura, va cânta din nou după 16 ani de pauză. Probele s-au făcut ieri, după ce la Suceava au ajuns piesele comandate acum o lună, la Viena.

Costul total al lucrărilor de reparaţii a ajuns la 6.000 de euro, iar ceasul va cânta din jumătate în jumătate de oră. La oră fixă se va auzi balada populară „Ştefan, Ştefan, Domn cel mare”, iar la jumătatea fiecărei ore din turnul Palatului Administrativ se va auzi opereta „Crai Nou”, scrisă de Ciprian Porumbescu.

„Fiecare oraş mare are şi asemenea ceasuri. Era păcat ca un astfel de orologiu să nu se facă auzit de către locuitorii oraşului”, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Palatul Administrativ şi ceasul din turn au fost inaugurate în 1904, în timp ce oraşul se afla sub dominaţia Imperiului Austro-Ungar.  Ceasul a cântat pentru ultima dată în 1992.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite