Balacaniada de informatică a fost cucerită de români și bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România și Bulgaria sunt câștigătoarele Balcaniadei de Informatică, la secțiunea pentru seniori. Anul acesta concursul s-a desfășurat între 3 și 9 iulie la Bistrița. Echipele de elevi români și bulgari au luat un număr egal de trofee: o medalie de aur, 2 argint si una de bronz.

În lotul României, elevul premiat cu medalia de aur este Andrei Purice din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti. Premianții cu argint au fost Cezar Mocan, Alexandru Tache, Andrei Antone, Şerban Stan, Daniel  Posdărăscu. Elevul Mihai Gheorghe a obţinut medalie de bronz

La secțiunea de juniori a competiției, România a luat locul al doilea cu  o medalie de argint și 3 de bronz. La secţiunea pentru pentru juniori, înaintea României s-a clasat Croația -locul I , cu doua medalii de aur, una de argint și una de bronz, și Bulgaria -locul 2 cu o medalie de aur, 2 de argint si una de bronz. Cei mai mulți dintre elevii premiați au participat și anul trecut la competiție.

La Balcaniadă au participat elevi din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia, dar și  echipe din  Croaţia. Anul acesta au fost două țări invitate: Republica Moldova și Elveţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite