Severin: Bala, plină de pacienţi şi în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul balneoclimateric are o capacitate de 208 locuri, dintre care, în acest moment, mai sunt libere doar opt

Cei care vor să mai prindă un loc în complexul balneo-climateric Bala, situat la o distanţă de circa 70 km de Severin, trebuie să se grăbească, întrucât mai sunt foarte puţine locuri disponibile. Aerul, tratamentul, nămolul, mâncarea, dar şi cazarea oferită aici îi fac pe români să se îngrămădească pentru un loc în staţiunea din nordul Mehedinţiului.
Din cele 208 locuri, mai sunt libere doar opt, adică două-trei camere. „Până anul trecut, veneau la noi pacienţi numai din Mehedinţi şi din judeţele limitrofe. Acum avem din toată ţara. Vin grupuri din Botoşani, Suceava sau din Constanţa“, ne spune directorul complexului, Constantin Cîtu.
Cei care vin în staţiune se simt aproape ca acasă, căci majoritatea sunt pensionari sau persoane care se apropie de pensie. „Sunt pentru prima dată aici. E mai greu cu transportul, mai ales în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru că ajungi cu greu. Dar tratamentul este foarte bun, iar oamenii, foarte amabili“, ne-a spus Veronica Suciu, o pacientă venită din Târgu Mureş.

O nouă serie de pacienţi


Pentru luna noiembrie, pensionarii din Mehedinţi au la dispoziţie circa 200 de locuri pentru tratament, în diferite staţiuni din ţară. De astăzi, vârstnicii pot beneficia efectiv de bilete şi se pot caza în staţiunea preferată. Cei mai mulţi au ales deja Băile Herculane sau Bala, pentru preţurile scăzute de aici.
Zilele trecute, oamenii şi-au ridicat biletele de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii, iar începând de astăzi, trebuie să se prezinte în staţiune. „Am preferat să vin în Bala, pentru că este mai aproape, iar calitatea serviciilor e recunoscută în toată România. Vin aici aproape în fiecare an. Fac împachetări cu parafină şi alte tratamente de care am nevoie. Mă simt foarte bine când plec de aici“, ne-a spus Maria Popescu. Staţiunea oferă alinare pentru pacienţii cu afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatismale, inflamatorii, ginecologice, hepato-biliare, digestive, de nutriţie, endocrine şi ale căilor urinare.
Ca factori terapeutici, aici se găsesc ape termo-minerale, slab sulfuroase, nămol sapropelic sulfuros şi o atmosferă bogată în ioni negativi. Tratamentul se aplică în baza medicală specializată din hotel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite