Bistriţa: La Băile Figa se va înfiinţa un mini-parc acvatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: La Băile Figa se va înfiinţa un mini-parc acvatic
Bistriţa: La Băile Figa se va înfiinţa un mini-parc acvatic

Primăria Beclean a întocmit toată documentaţia în vederea înfiinţării unui mini parc acvatic la Băile Figa, judeţul Bistriţa-Năsăud, investiţiile fiind estimate la un milion de euro, transmite Mediafax.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că parcul acvatic de distracţii va fi un punct de atracţie în plus pentru turişti, acesta fiind motivul pentru care administraţia a cerut o finanţare de 500.000 de euro din partea Uniunii Europene.

"Cerem o finanţare de 500.000 de euro şi contribuim, la rândul nostru, cu 500.000 de euro pentru amenajarea acestui mini-aqualnad parc la Băile Figa deoarece considerăm că este important să avem cât mai multe argumente să atragem turişti. Proiectul este întocmit, suntem la faza cererii tuturor avizelor necesare şi avem mari speranţe că vom obţine finanţare", a afirmat Moldovan

Potrivit acestuia, dacă lucrurile merg bine autorităţile din Beclean ar putea începe, în toamna aceasta, lucrările la parcul de distracţii.

Mini-aqualand parc va avea un bazin cu apă dulce, trei topogane dintre care unul în spirală, dar şi un bazin cu apă pentru copii.

"Nu vreau să îi fac niciun fel de concurenţă colegului meu Radu Mazăre de la Constanţa. Pur şi simplu vreau să le ofer turiştilor un motiv în plus să vină la Băile Figa", a adăugat Nicolae Moldovan.

Staţiunea Băile Figa din apropierea oraşului Beclean a prins contur graţie proiectului "Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest", realizat de Consiliul Local Dej, în colaborare cu Consiliile Locale Beclean, Cojocna, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Consiliul Judeţean Cluj. Costul total eligibil al proiectului este de 4,2 milioane euro, din care 2,5 milioane de euro sunt fonduri PHARE.

În amenajarea Băilor Figa s-au investit circa 1,5 milioane de euro fonduri europene, bani care se regăsesc în terenuri de sport, centre de terapie, camping, bazine cu apă sărată, drumuri de acces, alei pietonale. În afară de banii europeni, la Figa s-au mai alocat resurse din partea Consiliului Judeţean pentru asfaltarea unui drum de acces, dar şi de la Primaria Beclean care a investit în utilităţi. În total, investiţia se ridică la peste 6 milioane de euro.

Potrivit ultimelor estimări, staţiune Băile Figa va fi inaugurată la sfârşitul lunii noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite