Baie obligatorie pentru pacienţii care se internează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova îi obligă pe pacienţi să se spele înainte de internare. Din cauza mirosului greu din saloane, cadrele medicale au afişat anunţuri la intrarea în instituţie prin care precizează că baia este obligatorie. Pacienţii care refuză duşul pot fi respinşi la internare.

Condiţiile elementare de igienă nu sunt respectate de toţi pacienţii care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
„Eu am căzut pe drum şi m-am lovit la cap. Ambulanţa m-a adus direct la spital şi nu am mai avut timp să îmi fac baie“, a spus Nicolae Ungureanu (55 de ani), din Caracal.

Medicii susţin însă că într-un spital condiţiile de igienă trebuie să fie respectate, pentru că altfel sunt puşi în pericol ceilalţi pacienţi. „La noi pe secţie sunt oameni cu plăgi deschise. Din cauza mizeriei, se pot îmbolnăvi şi mai rău. În plus, pe căldura asta, transpiraţia miroase îngrozitor“, a precizat dr. Alexandru Cameniţă, medic în cadrul Secţiei de Neurochirurgie a spitalului.

Cadrele medicale sunt nemulţumite şi pentru că alte condiţii de igienă nu sunt respectate. „Trebuie să facem ceva şi cu pacienţii care urinează pe uşile de la baie. Miroase îngrozitor, nu poţi să stai în salon. Nu este posibil aşa ceva“, a conchis dr. Alexandru Cameniţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite