Un singur zbor pe zi de pe aeroportul din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un singur zbor pe zi de pe aeroportul din Baia Mare
Un singur zbor pe zi de pe aeroportul din Baia Mare

Tarom reduce cursele Baia Mare - Bucureşti la jumătate, de la 1 septembrie. Aerogara Baia Mare părea să „prindă aripi”, dar criza economică a zdrunciant din temelii socotelile administratorilor.

Compania Tarom reduce la jumătate cursele pe relaţia Baia Mare - Bucureşti, începând cu data de 1 septembrie 2009. Motivul, după cum explică oficialii de la Aeroportul Internaţional Baia Mare, este acela că numărul pasagerilor a scăzut considerabil de la începutul acestui an. Cifrele se referă la primele şase luni ale anului trecut, comparativ cu primele şase luni ale acestui an.
Potrivit statisticii, în primele şase luni ale acestui an, 6.209 pasageri au fost îmbarcaţi şi 6.112 debarcaţi, în 259 de decolări şi 259 de aterizări. În aceeaşi perioadă a anului trecut, 4.640 de pasageri au decolat în 162 de zboruri, iar alţi 4.592 au fost debarcaţi în 163 de zboruri. Media dintre pasageri şi numărul de zboruri rezultată este mult mai mică în acest an. Dacă în 2008, media de pasageri pe zbor era de 28,64 pasageri la îmbarcare, în acest an, media a scăzut la 23,90.

Prea multe zboruri

De asemenea, arată oficialii, numărul curselor necomerciale a scăzut la aproape 50% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Din păcate, din cauza crizei pe care o traversăm, media de pasageri în trafic comercial pe cursă a scăzut, ceea ce determină Tarom să reducă numărul de curse aeriene începând cu data de 1 septembrie”, a arătat Traian Brad, directorul oepraţional al aeroportului. Scăderea numărului de pasageri îmbarcaţi la aeroportul din Baia Mare vine după o perioadă de cinci ani, în care activitatea aerogării a crescut constant, iar în luna martie a acestui an, numărul curselor pe relaţia Otopeni - Baia Mare a fost intensificat. Şi încasările au crescut constant, în 2006 fiind vorba de 372.000 de lei, iar pe primele şapte luni ale acestui an, încasările au ajuns la 310.000 de lei.

Internaţional doar cu numele

Autorităţile locale au făcut eforturi pentru ca aerogara să obţină statutul de Aeroport Internaţional şi în august 2007, s-a reuşit acest lucru. În primăvara anului 2008, Austrian Airlines era primul operator străin care avea curse permanente între Baia Mare şi Viena, însă din luna februarie a acestui an, compania austriacă a suspendat cursele.
Aerogara, cu suprafaţa construită de 1.300 de metri pătraţi, pe două nivele, poate asigura două fluxuri distincte de pasageri. Fluxul pentru curse interne are capacitatea de 100 de pasageri pe oră, iar fluxul pentru curse externe are capacitatea de 50 de că­lători pe oră.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite