Cinci morţi şi 40 de răniţi într-un atac în vestul Bagdadului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost răniţi în atacurile produse, marţi, la Bagdad şi Ramadi, au anunţat surse medicale şi de securitate locale, citate de agenţiile de presă internaţionale.

La Ramadi, situat la 110 kilometri vest de Bagdad, trei persoane au fost ucise şi zece rănite, într-un dublu atentat cu vehicule-capcană comis marţi dimineaţa, în faţa unui restaurant din nordul oraşului.

Alte două persoane au fost omorâte şi 30 rănite de exploziile a două bombe, în cartierul şiit Sadr din Bagdad.

Ministrul resurselor hidraulice Abdel Latif Jamal RaShid a reuşit să scape cu viaţă dintr-un atentat care a vizat convoiul său oficial, în cartierul Karradi, din Bagdad, provocând rănirea a şase persoane, raportează Xinhuanet.

Atentatele au loc la trei săptămâni de la retragerea trupelor americane din zonele urbane din Irak, potrivit acordului de securitate semnat în noiembrie anul trecut între Washington şi Bagdad, care stipulează în esenţă retragerea contingentului SUA din această ţară până la sfârşitul anului 2011.

Acesta este cel de-al treilea atentat înregistrat la Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar, unde şefii de trib au creat în septembrie 2006 grupările Sahwa, formate din foşti insurgenţi suniţi care au trecut de partea armatei americane în lupta împotriva filialei irakiene a Al-Qaida

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite