72 de morţi în urma unei explozii la Bagdad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei explozii în partea estică a Bagdadului, în cartierul Sadr au murit 72 de persoane, iar alte 100 au fost rănite, potrivit unor surse din poliţie.

UPDATE: 03:04 Poliţia susţine că numărul morţilor rezultaţi în urma exploziei din Bagdad este de 72. Potrivit aceleiaşi surse, citată de Aljazeera, numărul persoanelor rănite este de 100.

Atacul vine la doar patru zile după ce trupele americane au predat controlul asupra cartieului Sadr forţelor locale, şi cu şase zile înainte ca soldaţii americani să fie retraşi din alte oraşe mari ale Irakului.

Poliţia irakiană spune că o bombă a fost detonată într-o piaţă. Această explozie este una soldată cu cele mai multe victime, de la începutul anului până acum, potrivit BBC.

SUA intenţionează să efectueze o retragere completă până în anul 2011.

Potrivit unei surse ministeriale, bomba era ascunsă într-o motocicletă folosită pentru transportul legumelor la piaţă pentru a fi vândute.

"Am auzit o bubuitură şi apoi am văzut o minge de foc", a declarat Najim Ali, un irakian de 30 de ani care a fost rănit în timpul expoliziei. "Am văzut maşini zburând prin aer din cauza forţei exploziei", a mai spus acesta pentru AFP.

Persoane oficiale au declarat pentru AP că au fost rănite şi persoane aflate la 600 de metri de explozie. Corespondentul BBC la Bagdad susţine că această zonă a fost vizată de multe ori de atacuri cu bombe, însă aceasta este una dintre cele mai puternice de anul acesta.

Primul ministru, Nuri al-Maliki a lansat avertizări la începutul luniii în ceea ce priveşte posibilitatea unor atacuri în urma retragerii trupelor americane.

Jalal Talabani, preşedintele ţării a menţionat că "aceste acte laşe nu vor zdruncina determinarea poporului nostru, iar forţele armate vor prelua răspunderea pentru securitate şi vor învinge structurile teroriste".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite