Badea: Şcolile cu prea mulţi copii îşi pot extinde activitatea în unităţi de învăţământ apropiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei
Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Şcolile pot funcţiona în maximum două schimburi, însă, dacă în circumscripţie sunt înscrişi copii al căror număr depăşeşte capacitatea unităţii, activitatea poate fi extinsă în unităţi apropiate, scoli sau grădiniţe, a anunţat, marţi, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Oana Badea.

Inspectoratele şcolare vor aproba suplimentarea numărului de locuri în unităţile de învăţământ de circumscripţie, între etapa a III-a şi a IV-a de înscriere în învăţământul primar. În cazul în care şcolile au un număr prea mare de elevi, peste maximum celor două schimburi aprobate de Ministerul Educaţiei, atunci va fi aprobată extinderea activităţii în unităţi apropiate, şcoli sau grădiniţe. De exemplu, dacă la şcoala generală X a fost completat efectivul pentru cele două schimburi, atunci poate fi organizată o clasă sau două în grădiniţa sau şcoala apropiată de X. Toate documentele pentru aceşti copiii vor fi semnate de către şcoala X, indiferent de unitatea în care învaţă copilul", a explicat Oana Badea.

Pentru anul şcolar 2012-2013, au fost înscrişi în învăţământul primar, până în prezent, 97% dintre copiii recenzaţi, a precizat secretarul de stat.

Totodată, în primele două zile ale etapei a III-a de înscriere, au fost înregistrate 2.980 de fişe pentru clasa pregătitoare şi 4.741 pentru clasa I.

A treia etapă are loc în intervalul 23 - 25 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, însă nu au fost admişi acolo şi solicită acum înscrierea la şcoala de circumscripţie.

A patra etapă de înscriere, care va fi şi ultima, va cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai, va avea loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai, vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite