Bacul arde şi inspectorul-şef a plecat în Italia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacul arde şi inspectorul-şef a plecat în Italia!
Bacul arde şi inspectorul-şef a plecat în Italia!

Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru cele câteva zeci de lucrări identice la proba de Limba şi Literatura Română, iar Ministerul Educaţiei neagă frauda În timp ce un profesor

Nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru cele câteva zeci de lucrări identice la proba de Limba şi Literatura Română, iar Ministerul Educaţiei neagă frauda

În timp ce un profesor susţine că s-a copiat la bac, inspectorul şcolar al Capitalei e plecat "cu treburi" în Italia, iar Ministerul Educaţiei neagă frauda.

În plin scandal de fraudare a bacului, declanşat în urma denunţului unui profesor care susţine că a găsit zeci de lucrări identice, inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Fedorca, este plecat în Italia pentru un schimb de experienţă. Contactat telefonic, el a afirmat iniţial că se află în concediu.

Ulterior, inspectorul-şef ne-a sunat pentru a reveni asupra declaraţiei iniţiale: "Sunt plecat de joi, împreună cu un inspector din judeţul Ilfov, la un schimb de experienţă în regiunea Albano-Lazio. Mă voi întoarce în ţară în cursul serii", a declarat ieri pentru "Adevărul" Stelian Fedorca.

"Acuzaţiile sunt poveşti"

El a adăugat că nu are nicio legătură cu examenele de bac, atribuţiile sale fiind delegate inspectorului Mihaela Florescu.

Cu toate că a susţinut neimplicarea sa în desfăşurarea examenului de bac, inspectorul-şef Fedorca a recunoscut totuşi că a fost "informat" despre situaţia declanşată de acuzaţiile de fraudă aduse de prof. Gheorghe Rădulescu, însă a catalogat această situaţie ca fiind "poveste".

Şi Ministerul Educaţiei dezminte declaraţiile profesorului Rădulescu, dând asigurări, prin intermediul unui comunicat de presă, că "bacalaureatul nu a fost prejudiciat, examenele desfăşurându-se în continuare în condiţii normale".

Sancţiuni pentru supraveghetori

Cu toate acestea, potrivit inspectorului de imagine al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), "o comisie municipală îi va identifica şi sancţiona pe profesorii care au supravegheat la clasele cu lucrările asemănătoare după ce vom deschide lucrările".

De asemenea, Banu a anunţat că se vor înăspri măsurile de supraveghere. 50 de elevi din toată ţara au fost eliminaţi de la bac după ce au fost prinşi copiind cu handsfree-uri, SMS-uri sau fiţuici "acordeon". Bacul continuă azi cu proba scrisă la limba maternă, urmată de cea la profilul studiat (1 iulie) şi o probă la alegere (2 iulie). Afişarea rezultatelor va avea loc pe 5 iulie, zi în care se depun şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

30 de lucrări la indigo

Gheorghe Rădulescu (foto), profesorul care a denunţat existenţa unor lucrări identice la proba de Limba şi Literatura Română, a fost membru în comisia nr. 128 de corectare din Capitală. El susţine că, din cele 59 de lucrări verificate, peste 50% erau la fel. "Este vorba despre un comentariu la o poezie de Nichita Stănescu, copiat dintr-o carte cu subiecte pentru Bac", a declarat pentru "Adevărul" Gheorghe Rădulescu. El ne-a precizat că a notat numai lucrările care nu erau copiate.

Nu am nicio legătură cu examenele de bacalaureat!
Stelian Fedorca,
inspector general şcolar al Capitalei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite