Baconschi: românii vor avea şcoală în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi

Din cei 35.000 de români stabiliţi în Grecia, cei care au copii îi vor putea trimite pe aceştia, în viitorul apropiat, la cursuri predate în limba română.

Proiectul a fost discutat ieri, la Atena, de către ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi ministrul supleant al Afacerilor Externe din Grecia, Dimitris Droutsas.

„România şi Grecia ar urma să semneze un acord în domeniul educaţiei care să permită studiul limbii române în şcolile elene pentru tinerii aparţinând comunităţii româneşti din această ţară", a declarat ieri, la finalul întrevederii cu Droutsas, ministrul Baconschi.

Subiectul a fost discutat de şeful diplomaţiei române în cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o ieri în Grecia. El a avut o întrevedere şi cu premierul George Papandreou, la Palatul Maximos.

Grecii din România au însă o şcoală în capitala noastră încă din 2008. „Atena" a fost înfiinţată pentru copiii oamenilor de afaceri eleni care s-au stabilit în ţara noastră, iar acest lucru s-a putut realiza în baza Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Învăţământului Naţional şi Cultelor din Grecia şi Asociaţia Părinţilor şi Curatorilor din Bucureşti.

Din acest an şcolar, 2009-2010, „Atena" a primit şi elevi români, în special la grădiniţă. Reprezentanţii şcolii au declarat anul trecut că în fiecare an se va adăuga câte o clasă de studiu corespunzătoare evoluţiei şcolare, astfel încât să se asigure continuitatea procesului de învăţământ primar şi mediu, inclusiv liceu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite