Baconschi: Nu mai ţin minte nota de la bacalaureat, dar, în orice caz, nu am copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, la evenimentul Cicloteque - Mai mult verde, că nu îşi aminteşte exact dacă a susţinut examenul de bacalaureat la două sau trei materii sau ce notă a abţinut, dar garantează faptul că nu a copiat, potrivit Mediafax.

"Am absolvit un liceu bucureştean bun, actuala Şcoală Centrală. Avea o garnitură de profesori excelentă şi eram pe profil de filologie-istorie. Toţi cei din clasa mea au intrat, cu două excepţii, la universitate, din prima încercare. Mi-aş dori ca cel puţin toate liceele din ţară să fie la nivelul Şcolii Centrale de atunci", a spus Baconschi.

Ministrul a mărturisit că nu îşi mai aminteşte nota pe care a obţinut-o la examenul de bacalaureat, dar a adăugat că în mod sigur nu a copiat. "Nu mai ţin minte, sincer, (nota de la bacalaureat, n.red.) dar, în orice caz, nu am copiat", a spus el.

"Cred că erau două sau trei probe. În orice caz, faptul că ulterior am reuşit să obţin şi un doctorat la Sorbona arată că pregătirea de bază din ţară nu era chiar atât de slabă", a mai spus ministrul.

Teodor Baconschi a apreciat că este o chestiune în interes naţional oprirea unor practici precum frauda şi copiatul la bacalaureat.

"Cred că este în interes naţional să oprim aceste practici, chiar dacă oprirea lor este dureroasă pe moment şi să nu mai încurajăm nici frauda, copiatul, impostura intelectuală, pentru că în acest fel aruncăm în universităţi nişte viitori studenţi incapabili să stăpânească nişte cunoştinţe de bază, fără o cultură generală solidă şi care nu vor putea deveni specialişti competenţi în domeniile de care economia noastră are nevoie", a continuat ministrul.

El a fost întrebat şi dacă rezultatele la bacalaureat afectează România pe plan extern. "Cred că pe plan extern va fi apreciată voinţa politică a acestui guvern de a nu încuraja frauda, necinstea ori toate aceste forme de falsificare a unor rezultate şi de mistificare a competiţiei normale care trebuie să existe şi pe piaţa şcolară. Poate că frâna a fost bruscă şi multă lume a fost zguduită, dar cred că e un bun început pentru altceva mai bun", a spus Baconschi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite