Bacăul - "ţintă" pentru investitori din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de oameni de afaceri chinezi a vizitat timp de două zile judeţul Bacău în vederea stabilirii unor eventuale oportunităţi de investiţii în oraşul moldav. Oaspeţii au dorit să

O delegaţie de oameni de afaceri chinezi a vizitat timp de două zile judeţul Bacău în vederea stabilirii unor eventuale oportunităţi de investiţii în oraşul moldav.
Oaspeţii au dorit să vadă Parcul Industrial HIT Hemeiuş şi Aeroportul Internaţional Bacău, după care au participat la o întâlnire de câteva ore cu prefectul Gabriel Berca, preşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Benea, şi primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache. "Compania Centergate Technologies din China doreşte să investească în Bacău, şi aceasta până la începutul lui 2007", au spus oaspeţii chinezi. Corporaţia activează în domeniile producţiei biotehnologice de medicamente, construcţiilor civile şi serviciilor informaţionale tehnologice şi este interesată de Parcul Industrial de la Hemeiuş, în care există toate facilităţile pentru firmele care doresc să îşi stabilească puncte de lucru, dar şi de modernizarea Aeroportului Bacău. şeful delegaţiei chineze, David Boa, a precizat: "Suntem interesaţi de oraşul Bacău, singurul în care ne orientăm pentru viitoare investiţii". "Ne-au pus întrebări concrete, ne-au cerut informaţii de bun-simţ despre cifrele de şcolarizare, ocuparea forţei de muncă, pe care nu le aveam. În zece zile le vom da aceste informaţii. Au fost atenţi la toate detaliile, au evaluat toate condiţiile. Trebuie să ne amintim că am purtat discuţii şi cu oameni de afaceri din alte ţări. Chinezii ne-au promis că vin în două luni şi au venit în două luni. Ceilalţi - nu", a precizat Adrian Iordache, directorul Parcului Hit Hemeiuş. "Este al doilea episod al acestei întâlniri, primul fiind vizita domnului Iordache în China, la sfârşitul lunii martie, când a făcut parte din delegaţia care l-a însoţit pe preşedintele Băsescu", a declarat Dragoş Benea, presedintele CJ. şefii administraţiei locale din oraş sunt optimişti în privinţa rezultatelor vizitei chinezilor, mai ales că aceştia au precizat că Bacăul este singura zonă care îi interesează în prezent.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite