Bacăul rămâne fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iunie, toţi băcăuanii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne fără apă caldă, indiferent dacă au sau nu datorii. Măsura este luată de furnizorul de agent

De la 1 iunie, toţi băcăuanii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne fără apă caldă, indiferent dacă au sau nu datorii. Măsura este luată de furnizorul de agent termic, CET Bacău, care a primit o somaţie de la E.ON Gaz România.
"Avem de plătit o factură de 326 miliarde de lei către furnizorul de gaz, pe care nu am onorat-o. Din această cauză, alimentarea cu gaz a instalaţiilor noastre va fi oprită de la începutul lunii iunie", a declarat Vasile Drăguşanu, directorul CET Bacău. La rândul său, viceprimarul Constantin Scripăţ admite faptul că "decizia nu face bine nici băcăuanilor şi nici administraţiei locale, deoarece, prin această sistare, au de suferit şi proprietarii de apartamente care şi-au achitat întreţinerea la zi". Vasile Drăguşanu recunoaşte că în oraş sunt mai multe asociaţii cu plata la zi, ai căror membri vor avea de suferit fără să aibă vreo vină. "Acesta este sistemul, nu avem ce face. Nu putem să livrăm apă caldă celor cu plata la zi, suntem obligaţi din punct de vedere tehnic să sistăm furnizarea apei calde în tot oraşul. Asociaţiile de proprietari care au datornici preferă să îi apere pe aceştia, în loc să se gândească la proprietarii care plătesc la timp. Refuză facturile de penalităţi care sunt absolute legale", a mai spus Vasile Drăguşanu. Din totalul de 326 miliarde de lei, societatea va achita 90 miliarde de lei în zilele următoare, banii provenind din creditul acordat de guvern. Restul sumei va fi plătită doar atunci când populaţia îşi va achita facturile restanţe la întreţinere, care însumează peste 250 miliarde de lei. Agenţii economici datorează şi ei câteva zeci de miliarde de lei.
De cealaltă parte, băcăuanii care vor rămâne de la 1 iunie fără apă caldă sunt revoltaţi de măsura luată de CET, mai ales că mulţi şi-au achitat facturile la zi. "Dacă eu plătesc la timp, atât cât mi se cere, nu înţeleg ce sistem e ăsta care mă lasă fără apă caldă. Tâmpenie mai mare nu am auzit. De ce să mai plătesc dacă oricum sunt tratat ca rău-platnicii", se întreba, ieri, Adrian C., unul dintre cei afectaţi de decizia dură a CET Bacău. "Înţeleg că sunt datorii, dar decât aşa, mai bine îmi pun centrală. Ba sunt defecţiuni, ba se crapă ţevile, ba se trezesc să ne bage pe toţi în aceeaşi oală, m-am săturat, proprietarii vin la mine şi îmi fac scandal. şi au dreptate, la urma urmei, mai ales cei care nu au datorii. CET profită de faptul că sunt singurii şi fac ce vor", a spus şi un administrator de asociaţie de proprietari. Cu sau fără protestele băcăuanilor, CET Bacău îşi vede de treabă şi va opri de la 1 iunie apa caldă pe termen nelimitat, fără să ţină cont de drepturile consumatorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite